CRESTEREA SALARIULUI MINIM – Ministrul Muncii anunta ca ar putea fi marit in acest an: „Nu va pot spune exact de cand, nici cu cat”

856

Explozia preturilor pare sa trezeasca guvernul la realitate. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anuntat ca salariul minim ar putea creste in 2021, desi, „in mod firesc, majorarea se face de la inceputul anului”.


Ministrul Muncii a precizat ca s-au facut pana acum solicitari de majorare intre 8 si 12%. Intrebata la cat s-ar ridica posibila marire a salariului minim, Raluca Turcan nu a oferit un raspuns concret:

„Nu va pot spune exact de cand, nici cu cat”.

Iata declaratia facuta de Raluca Turcan:

„In acest moment suntem in etapa de negociere intre patronate si sindicate, iar Guvernul are propria proiectie cu privire la capacitatea de sustinere a majorarii salariului minim. In mod firesc, majorarea salariului minim se face de la inceputul anului. Insa, daca aceasta situatie a cresterii preturilor va evolua negativ, luam in calcul si o majorare mai rapida a salariului minim. Nu va pot spune exact de cand, nici cu cat.

As vrea sa stiti ca s-au facut pana acum solicitari de majorare intre 8 si 12%. Pe mine ma intereseaza, ca ministrul al Muncii, ca majorarea sa fie consistenta si simtita”.

Citu propune o crestere de 8%

Premierul Florin Citu declara in urma cu cateva zile ca propune o crestere a salariului minim cu 8% in acest an:

Poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie”.

Seful Executivului a declarat a vrea sa fie aprobat cat mai repede cresterea salariului minim, astfel incat toate companiile sa stie exact ce costuri vor avea anul viitor.

1 comentariu la “CRESTEREA SALARIULUI MINIM – Ministrul Muncii anunta ca ar putea fi marit in acest an: „Nu va pot spune exact de cand, nici cu cat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole