CRESTEREA SALARIULUI MINIM – Guvernul Citu, acuzat: „Se gandeste la corporatiile care nu vor sa plateasca mai mult angajatilor”

882

Senatoarea Gabriela Firea torpileaza Guvernul condus de Florin Citu (foto dreapta, langa Dan Barna) pe tema cresterii salariului minim cu numai 3%, la 2.300 lei (click aici pentru a citi).

Firea are si o explicatie pentru care guvernantii nu au marit salariul minim cu un procent mai mare:

“Coalitia pierzatorilor de dreapta se gandeste in primul rand la corporatiile care nu vor sa plateasca mai mult angajatilor”.

Senatoarea spune intr-o postare pe Facebook ca Romania este ultima tara din spatiul nord-atlantic la cresterea salariului minim in 2021:

„Cei 2 lei/zi dati de Guvernului Citu sunt sub cresterile de preturi cu 10-15% la legume, carne, paine sau chiar cu 20-25% la energie”.

Iata postarea Gabrielei Firea:

“Suntem ultima tara din spatiul nord-atlantic la cresterea salariului minim in 2021. Cei 2 lei/zi dati de Guvernului Citu sunt sub cresterile de preturi cu 10-15% la legume, carne, paine sau chiar cu 20-25% la energie. In UE si in SUA guvernele majoreaza semnificativ mai mult salariul minim pentru a preveni cresterea saraciei si pentru a da incredere in economie.

Crestere salariu minim in UE: Polonia + 8%, Ungaria + 9%, Bulgaria + 6,6%, Letonia + 16%, Lituania + 6%, Slovacia + 7,4%, Portugalia +5%, Spania + 5,2%, Cehia + 4,1%.

SUA: cresteri diferentiate intre statele federatiei, dar majorarile variaza intre 5 si 9%.

In afara UE: Turcia + 22%.

Guvernul #DeDreaptaLaCiolan este principalul responsabil pentru scaderea nivelului de trai al populatiei, inclusiv prin aceasta masura care prevede o majorare sub rata cresterii preturilor care afecteaza peste 1,2 milioane de oameni.

Pandemia nu poate fi invocata in cresterea rusinoasa de doar 3% a salariului minim din Romania.

Cresterea salariului minim aduce venituri suplimentare la buget – nu e o povara bugetara. Iar pentru companii, cresterea salariului minim reprezinta o conditie esentiala pentru pastrarea fortei de munca.

Salariul minim arata o diferenta de viziune : noi ne gandim la oameni, in timp ce Coalitia pierzatorilor de dreapta se gandeste in primul rand la corporatiile care nu vor sa plateasca mai mult angajatilor.

Suntem singurul partid care si-a asumat o crestere consistenta a salariului minim ca factor determinant al unei mai mari bunastari.

In viziunea PSD, salariul minim ar trebui sa creasca cu 57% pana in 2024, iar in acest an ar fi trebui sa fie majorat de la 2230 de lei la 2460 de lei, adica plus 10%!

JunglaDeDreapta

NuLePasaDeOameni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole