CRESTEREA SALARIILOR ROMANILOR – Proiectul a ajuns in Camera Deputatilor. Iata ce prevede (Documentul)

753
a scazut roboru

foto: digi24

Proiectul de lege care vizeaza corelarea procentuala a valorii salariului minim national brut, cu aceea a salariului mediu national brut pentru a conferi o garantie reala asigurarii unui nivel de trai decent pentru cetateni urmeaza sa fie discutat in Camera Deputatilor. Mai exact, este vorba despre initiativa legislativa a mai multor parlamentri PSD pentru completarea art.164 din Legea nr.53/2003 – Codul muncii.
Potrivit proiectului de lege, care a fost insa respins de Senat, dar Camera Deputatilor este forul decizional, se propune ca valoarea salariului minim national brut sa nu poata reprezenta mai putin de 60% din valoarea salariului mediu national brut.

Iata ce prevede proiectul:

Articol unic – La articolul 164 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 225 din 31 martie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa alin. 2 se introduce alineatul (2′) cu urmatorul cuprins:

(2/1) Raportul dintre salariul de baza minim brut pe tara si salariul mediu brut pe economie va creste in transe anuale egale incepand cu data de 1 ianuarie 2022, urmand ca la data de 31 decembrie 2024 salariul de baza minim brut pe tara sa reprezinte 60% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Incepand din anul 2025, salariul minim va fi actualizat anual, in luna ianuarie, pentru a se pastra raportul de 60% dintre salariul minim brut si salariul mediu brut, avand ca referinta salariul mediu brut din luna decembrie a anului anterior, utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat sau publicat de Institutul National de Statistica
.

*Cititi aici proiectul de lege

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole