CRESTEREA PENSIILOR – Ce le-a spus premierul romanilor, presat sa raspunda

993
Ministrul Finantelor Florin Citu (foto) este acuzat de abuz in serviciu. Iar impotriva sa va fi depusa chiar si o plangere penala

Guvernul condus de Florin Citu a adoptat in sedinta de joi, 18 februarie 2021, Ordonanta austeritatii, care prevede, printre alte masuri care au revoltat pana si electoratul de dreapta, inghetarea punctului de pensie in acest an la 1.442 lei.

In respectivul document se arata ca „incepand cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se majoreaza cu rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga cel mult 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat”.

Deci, cel mult 50%. Iar procentul poate fi si 1%, 10%, sau alt procent.

Presat de jurnalisti la conferinta de presa, Florin Citu a fost nevoit sa admita ca punctul de pensie ar putea sa nu creasca cu 50% din rata inflatiei sau cu o cifra apropiata. Nu a putut insa sa pronunte un procent.

Iata intrebarea adresata lui Florin Citu:

Reporter:

„In ultima perioada, ati tot vorbit despre majorarea pensiilor si pentru anul 2022 spuneati ca acestea se vor indexa cu rata inflatiei, la care se va adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut pe tara. Inteleg ca acum, in aceasta ordonanta de urgenta, pe care ati pus-o in dezbatere publica, apare aceasta modificare de nuanta: cel mult 50%. Cum ramane pana la urma si ce ne garanteaza noua, pana la urma, ca pensiile vor creste in continuare cu 50%, asa cum ati mai spus?

Florin Citu:

„In primul rand, trebuie sa fim foarte clari. Nu eu aduc discutia cu pensiile in spatiul public, dumneavoastra ma intrebati mereu de pensii. In al doilea rand, pensiile vor creste cu rata medie anuala a inflatiei, deci, aici este o garantie, la care se adauga cel mult 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.  Deci este o garantie ca vor creste cu rata inflatiei si cu cel mult 50% din cresterea reala a castigului.

Reporter:

Poate fi si 10%, asa se intelege.

Florin Citu:

„Este o garantie ca vor creste. Dumneavoastra intrebati cu cat vor creste. Vom vedea anul viitor. Daca economia Romaniei are o performanta foarte buna anul acesta – si cu totii trebuie sa dorim acest lucru si sa muncim sa facem acest lucru – atunci, pensia va creste mai mult. Depinde de noi toti cu cat vor creste pensiile”.

1 comentariu la “CRESTEREA PENSIILOR – Ce le-a spus premierul romanilor, presat sa raspunda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole