CRESTERE URIASA A ROBOR – BNR a anuntat noua cotatie a indicelui ROBOR: 6,26%

1413

sursa foto: digi24

Ziua si vestea proasta: cresc, din nou, ratele la creditele bancare. Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 continua sa creasca.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) condusa de Mugur Isarescu (foto) a anuntat luni, 27 iunie 2022, cotatia la inceput de saptamana: 6,26%.

O crestere uriasa fata de vineri, 24 iunie, cand indicele „valora” 6,18%.
ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna.

Salariile romanilor

In contextul exploziei ROBOR, vin si alte cifre ingrijoratoare. Este vorba despre salariile romanilor. Potrivit BNR, 42 la suta din contractele de munca inregistrate in ianuarie 2022 aveau un venit mai mic sau egal cu salariul minim.
Banca Nationala a Romaniei arata in Raportul asupra stabilitatii financiare ca evolutia venitului mediu net a fost in linie cu cresterea preturilor de consum, indicele castigului salarial real fiind stabil la martie 2022 comparativ cu anul anterior. Cu toate acestea, persista divergente importante din perspectiva distributiei veniturilor salariale: 42 la suta din contractele de munca inregistrate la ianuarie 2022 aveau un venit mai mic sau egal cu salariul minim, pe cand ce 13 la suta din persoane au raportat un castig salarial peste medie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole