CRESTERE ACCENTUATA A PRETURILOR – Managerii estimeaza ca acest lucru se va intampla in constructii si comertul cu amanuntul (Document)

1142

Managerii estimeaza o crestere accentuata a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul, potrivit unei anchere de conjunctura a Institutului National de Statistica.

Astfel, in cadrul anchetei de conjunctura din luna octombrie 2021, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -5%). Pentru activitatea de fabricare a produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului se va inregistra crestere accentuata (sold conjunctural +59%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +37%).

Constructii

Potrivit estimarilor din luna octombrie 2021, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -12%). Managerii estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -8%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere accentuata a acestora (sold conjunctural +49%).

Comert cu amanuntul

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural +2%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +7%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere a numarului de salariati (sold conjunctural +19%). Managerii societatilor comerciale estimeaza crestere accentuata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +44%).

Servicii

Conform estimarilor din luna octombrie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural -1%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere (sold conjunctural +21%).

*Datele INS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole