Creste bugetul pentru programul “Rabla”

339

sursa foto: facebook Tanczos Barna

Vesti bune pentru cei care vor sa-si schimbe masina. Prima de casare pentru Programul „Rabla clasic” va creste cu 15% in 2023, a anuntat ministrul Mediului, Tanczos Barna (foto). Acesta a precizat ca si bugetul alocat programului destinat achizitiei de masini electrice va fi majorat pentru acest an.

Precizarile au fost facute de Barna dupa ce premierul Ciuca i-a cerut sa vina cu o informare legata de continuarea Programului „Rabla”. Potrivit lui Tanczos Barna, in 2022 s-au constatat evolutii pozitive pe piata auto din Romania. A crescut numarul de masini noi inmatriculate, a crescut exponential numarul de masini electrice inmatriculate datorita programelor derulate prin Administratia Fondului pentru Mediu. Si s-a redus numarul de masini second-hand pentru prima data dupa foarte multi ani.

Iata declaratiile facute de ministrul Mediului:

Am inceput pregatirea programelor ‘Rabla clasic’, ‘Rabla plus’ si ‘Rabla local’. In cadrul Programului ‘Rabla clasic’, care ofera acel bonus pentru casarea masinilor vechi si posibilitatea de cumparare de masini clasice, cu motorizare clasica, noi, avem bugetul pentru a asigura o crestere cu 15% a primei de casare. Avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat in 2023. In acelasi timp, crestem bugetul pentru masinile electrice. Conform discutiilor de acum doi ani, cu producatorii si importatorii de marci auto, am stabilit atunci un program care ofera predictibilitate, ofera o evolutie predictibila in timp.
Am stabilit impreuna cu dansii acum doi ani, pe patru ani, un program care ajuta atat sectorul, cat si cetatenii, in mod special, pentru schimbarea autoturismelor vechi. Anul trecut s-au constatat evolutii absolut pozitive pe piata auto din Romania. A crescut numarul de masini noi inmatriculate, a crescut exponential numarul de masini electrice inmatriculate datorita programelor derulate prin Administratia Fondului pentru Mediu. S-a redus numarul de masini second-hand pentru prima data dupa foarte multi ani. Deci, parcul auto din Romania se intinereste si am putea spune ca la sfarsitul anului 2023 bifam inclusiv obligatia din PNRR. Ne-am asumat ca vom scoate peste 250.000 de masini vechi din circulatie. Cred ca la sfarsitul anului 2023 deja tinta pentru ’26 va fi atinsa”
.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole