CRESC TAXELE? – Ludovic Orban a facut in sfarsit anuntul

1147
Orban sustine ca nu mareste taxele

Cresc taxele si se introduc altele noi? Acestea este intrebarea pe care si-o pun milioane de romani si la care asteapta raspunsul. Premierul Ludovic Orban (foto) a vorbit vineri, 16 octombrie 2020, despre acest luctu.

Potrivit unui anunt facut pe pagina de facebook a Guvernului, Ludovic Orban a subliniat pozitia clara a Executivului de a mentine cota unica de impozitare si faptul ca nu are in vedere majorari de taxe si nici introducerea de taxe noi.

Guvernul anunta ca propunerea pe care Romania o va face Comisiei Europene privind Planul national de recuperare si rezilienta a fost principala tema de discutie in cadrul consultarilor pe care premierul le-a avut cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.
Consultarile au avut loc in perspectiva punerii in dezbatere publica, in cursul lunii noiembrie, a propunerii Romaniei privind Planul national de recuperare si rezilienta, care va fi ulterior transmis Comisiei Europene.

Iata anuntul facut de Guvern:

“Propunerea pe care Romania o va face Comisiei Europene privind Planul national de recuperare si rezilienta a fost principala tema de discutie in cadrul consultarilor de astazi ale premierului Ludovic Orban cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.

Consultarile au avut loc in perspectiva punerii in dezbatere publica, in cursul lunii noiembrie, a propunerii Romaniei privind Planul national de recuperare si rezilienta, care va fi ulterior transmis Comisiei Europene.
Planul national de recuperare si rezilienta, document aflat in lucru la Ministerul Fondurilor Europene, se va baza pe trei piloni: sustinerea proiectelor privind infrastructura de transport, a celor care au ca obiectiv reducerea efectelor schimbarilor climatice si stimularea mediului de afaceri.

Regimul fiscal


O alta tema discutata a vizat regimul fiscal. Premierul Ludovic Orban a subliniat pozitia clara a Guvernului de a mentine cota unica de impozitare si faptul ca nu are in vedere majorari de taxe si nici introducerea de taxe noi. Totodata, discutiile au vizat continuarea masurilor Guvernului pentru pastrarea locurilor de munca, respectiv acordarea de zile libere pentru parintii copiilor ale caror cursuri sunt suspendate din cauza epidemiei, prelungirea aplicarii programului flexibil de lucru pentru o perioada de sase luni si acordarea stimulentelor pentru mentinerea locurilor de munca.
Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat inca o data deschiderea spre dialog a Guvernului si atitudinea pro-business pentru gasirea de solutii rapide si eficiente de sustinere a economiei si a angajatilor.

La intalnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice”.

1 comentariu la “CRESC TAXELE? – Ludovic Orban a facut in sfarsit anuntul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole