CRESC PRETURILE – Vesti proaste pentru romani

1707

sursa foto: romanialibera.ro

Managerii estimeaza o crestere moderata a preturilor in industria prelucratoare, constructii si comertul cu amanuntul pana in luna martie, anunta Institutul National de Statistica.

Industrie prelucratoare

In cadrul anchetei de conjunctura din luna ianuarie 2021, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural 0%). Pentru activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor se va inregistra crestere (sold conjunctural +25%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

Constructii

Potrivit estimarilor din luna ianuarie 2021, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni scadere moderata a volumului productiei (sold conjunctural -15%). Managerii estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -6%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +10%).

Comertul cu amanuntul

In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de scadere moderata a activitatii economice (sold conjunctural -7%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra relativa stabilitate (sold conjunctural +3%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +11%). Managerii societatilor comerciale estimeaza crestere moderata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +13%). S

Servicii

Conform estimarilor din luna ianuarie 2021, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste scadere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural -15%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -3%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +3%).

*Cititi aici comunicatul INS

1 comentariu la “CRESC PRETURILE – Vesti proaste pentru romani

  1. De asta era nevoie, mai ales acum când mulți și-au pierdut munca și mulți alții urmează să și-o piardă. Țara de sclaveti cu trădători și corupți la conducere. Așa ne trebuie atâta timp cât nimeni nu zice nimic și fiecare se uită cu frică și egoism să-i fie doar lui bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole