CREDITE PRIN PROGRAMELE STUDENT INVEST SI FAMILY START – CEC BANK anunta ratele lunare. Iata cat veti plati

399

Sursa Foto: Agro TV

CEC Bank, institutia financiara cu capital de stat, primeste incepanad de luni, 7 noiembrie 2022, cereri pentru credite in cadrul programelor Student Invest si Family Start. 
 
Prin cele doua programe guvernamentale se pot obtine finantari de pana la 50 000 lei (Student Invest), respectiv 75 000 lei (Family Start) cu garantii de stat si dobanzi si comisioane subventionate. Dupa aprobarea creditului, sumele pot fi utilizate pe baza documentelor justificative prezentate de client. Durata maxima a creditelor Family Start si Student Invest este pana la 10 ani, cu perioada de gratie pana la 5 ani.

Student Invest

Potrivit CEC, prin Programul Student Invest, tinerii, cu varste cuprinse intre 18 si 31 de ani neimpliniti, care sunt cuprinsi in institutiile de invatamant pot obtine credite de nevoi personale pentru plata taxelor de scolarizare, plata caminului sau a chiriei sau chiar avans pentru locuinta. Dobanda si comisioanele de analiza, precum si comisioanele de gestiune a garantiilor sunt subventionate integral de catre stat.
Pentru un credit de 50 000 lei, pe 10 ani, rata lunara se ridica la 417 lei, in conditiile utilizarii integrale a sumei de la inceput. Clientul va rambursa doar suma imprumutata, fara costuri suplimentare. Creditele pot fi accesate si de cei care nu sunt salariati, cu conditia existentei unui codebitor.

Family Start

Prin Programul Family Start tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani neimpliniti care isi intemeiaza o familie pot obtine credite de nevoi personale pentru evenimentele importante din viata familiei, cum ar fi nunta sau botezul, educatia si cresterea copiilor, achitarea avansului pentru o masina de familie. Comisioanele de analiza a creditului si gestiune a garantiilor sunt subventionate de stat, precum si 75% din dobanda, astfel ca singurul cost suportat de clienti va fi 25% din dobanda (IRCC +4%/an). In cazul unui credit de 75 000 lei pe 10 ani, utilizat integral la semnarea contractului, rata lunara se ridica la 691 lei, iar costul total al creditului la 82 892 lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole