CREDITE DE STAT PENTRU NOUA CASA – S-a stabilit rata dobanzii. Fara comision de analiza dosar, fara comision lunar de administrare a creditului si fara comision de rambursare anticipata

577
reducere timp de munca

Exim Banca Romaneasca, al carei actionar majoritar este statul roman, continua si in acest an programul guvernamental “Noua Casa”. Creditele pot fi accesate la o rata a dobanzii de 7,94%, fara comision de analiza dosar, fara comision lunar de administrare a creditului si fara comision de rambursare anticipata.

Banca percepe doar un comision de gestiune a garantiei datorat Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) de 0,3% anual din soldul garantiei. Nivelul DAE este de 8,46% pentru un credit in valoare de 225.000 de lei, acordat pe o perioada de 30 de ani.
Potrivit bancii, pentru creditele din programul guvernamental ”Noua Casa” este necesar un avans de minimum 5% din pretul de achizitie pentru toate categoriile de locuinte, in cazul in care acesta este de maximum 70.000 de euro, respectiv de minimum 15% din pretul de achizitie al locuintelor noi, in cazul in care pretul este cuprins intre 70.001 si 140.000 de euro, echivalent lei.

Finantarea

Banca accepta mai multe tipuri de venit (salarii, pensii, comisioane, venituri din profesii liberale, drepturi de autor etc.) si ofera solicitantilor preaprobare financiara valabila 90 de zile calendaristice si posibilitatea de a obtine promisiune de garantare de la FNGCIMM.
Creditele din programul “Noua Casa” sunt destinate achizitiei de locuinte noi, pentru care documentele de receptie la terminarea lucrarilor de constructie/consolidare s-au semnat cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului. Valoarea finantata este in acest caz de 66.500 de euro (echivalent lei).  Pentru achizitia altor categorii de locuinte, valoarea finantata se incadreaza in intervalul 59.501 – 119.000 de euro (echivalent lei).

Ultimele articole