Grid star
criptomonede

CONTURILE ARMATEI BRITANICE, INVADATE DE HACKERI CU MESAJE CRIPTO – Predictii false despre viitorul pietei cripto atribuite lui Elon Musk, postate pe paginile de Twitter si YouTube ale ministerului Apararii din UK

Ministerul Apararii din Marea Britanie a anuntat ca o ancheta este in curs de desfasurare dupa ce conturile de Twitter si YouTube ale armatei britanice au fost atacate de hackeri duminica, 3 iulie. Pe canalul YouTube au aparut inregistrari video despre criptomonede si mai multe imagini cu un pretins interviu acordat de Elon Musk, in care acesta ar fi lansat mai multe predictii cu privire la piata cripto.

Gilda Popa

In acest moment nu este clar cine se afla in spatele incidentelor de hacking, care au produs serioase ingrijorari oficialilor britanici. Deputatul conservator Tobias Ellwood, presedintele comisiei de aparare a Parlamentului britanic a declarat ca ceea ce s-a intamplat "pare grav”.

"Sper ca rezultatele investigatiei si actiunile intreprinse in acest sens (n.r. de armata britanica) vor fi impartasite in mod corespunzator”, a declarat el intr-un tweet citat de BBC.

Ministerul Apararii a dat, la randul sau, asigurari, ca ia "in serios” incidentul si ca "este pe cale de a rezolva problema”, cerand totodata scuze pentru "intreruperea temporara” a continutului sau si anuntand reluarea serviciului normal al contului.

"Avem cunostinta despre spargerea conturilor de Twitter si YouTube ale armatei, iar o ancheta este in desfasurare. Armata ia foarte in serios securitatea informatiilor si suntem pe cale de a rezolva problema. Atat timp cat ancheta nu este incheiata, ar fi inadecvat sa comentam mai mult”, a scris pe Twitter Ministerul britanic al Apararii.

Ce mesaje au postat hackerii pe contul de socializare al Armatei britanice

La un moment dat, numele contului de Twitter a fost schimbat in Bapesclan, insotit de o poza de profil cu o figura de desene animate asemanatoare maimutelor, cu machiaj care imita un clovn, potrivit BBC.

sursa foto: walesonline.co.uk)

De asemenea, pe canalul YouTube al armatei britanice au fost postate inregistrari video despre criptomonede si imagini cu un pretins interviu acordat de seful Tesla, omul de afaceri Elon Musk, relateaza revista Forbes.

"Credeti-ma, nu este nimic in spatele Bitcoin”(...)„Un mesaj pentru investitorii cripto – ce urmeaza in doemniul criptomonedelor”(...) „Stiri colosale – Bitcoin si Ether vor exploda in 2022 – Elon Musk si Ark Investment”(...) „Este acesta sfarsitul? Elon Musk si Kathie Wood despre situatia Bitcoin si a pietei cripto”, sunt cateva dintre mesajele false atribuite de hackeri lui Elon Musk, intr-un pretins interviu cu seful Tesla si cu cei de la ARK Invest, o firma americana de administrare a investitiilor, inclusiv a celor cipto cu sediul Florida, fondata de Kathie Wood.

sursa foto: walesonline.co.uk

Interesant de mentionat este faptul ca, asa cum relata CoinDesk pe 26 ianuarie 2022, analistii ARK Invest au estimat ca Bitcoin va atinge 1 milion de euro pana la finalul anului 2030.

Capitalizarea de piata a Bitcoin inca reprezinta o parte din activele globale si este probabil sa se extinda pe masura ce statele-natiune il adopta ca mijloc legal de plata”, a scris analistul ARK Investment Yassine Elmandjra in raportul companiei "Big Ideas 2022”.

In 2021, fondatoarea companiei, Kathie Wood, a declarat ca Bitcoin va atinge 500.000 dolari pana in 2026.

NFT-uri in valoare de peste 1,3 miliarde dolari, furate in primele patru luni din 2022

In iulie 2020, mai multe conturi ale unor celebri oameni de afaceri si personalitati politice din SUA au fost preluate de hackeri intr-o aparenta inselatorie cripto, mai noteaza Forbes. Printre conturile afectate se numara cele ale lui Musk, Jeff Bezos, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden si Kanye West.

NFT (non-fungible token sau token nefungibil) este un format digital care permite "criptarea” oricarui obiect virtual, fie ca este o imagine, o fotografie, o animatie, un videoclip sau o piesa muzicala, a unui certificat de autenticitate inregistrat intr-un blockchain, tehnologia care serveste ca baza in special pentru criptomonede precum Bitcoin.

NFT-urile si criptomonedele au explodat in popularitate in ultimii ani, dar expertii au avertizat ca un aflux de escrocherii ii vizeaza pe cei care nu sunt familiarizati cu noile industrii. Un raport al Atlas VPN a constatat ca in primele patru luni ale anului 2022 au fost furate NFT-uri in valoare de peste 1,3 miliarde de dolari. Artistul digital Beeple – al carui record de 69,3 milioane dolari obtinuti pentru un NFT la o licitatie din vara lui 2021 a contribuit la declansarea "nebuniei” NFT anul trecut – a fost tinta unui hack pe Twitter luna trecuta, care generat pierderi in valoare de 438.000 dolari in criptomonede si NFT-uri.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani