Contre intre Citu si Orban pe vaccinare

2624
orban a castigat la ccr

Foto: Bursa.ro

In caz ca va era dor de fostul premier Ludovic Orban (foto stanga), aflati ca omul e pus pe fapte mari: vrea sa le impuna romanilor sa plateasca pentru vaccinul impotriva COVID-19. A spus-o chiar luni, 24 mai 2021.

La cateva ore dupa aceea, a iesit public actualul prim-ministru, Florin Citu (foto dreapta), contrazicandu-l pe predecesor.

Inainte sa va prezentam declaratiile celor doi, tinem sa mentionam ca il compatimim sincer pe Orban. Nu pentru ca a vorbit gura fara el (nu este prima data cand se intampla), ci din cauza ca aceasta declaratie ii mai reteaza din sansele de a ramane presedinte al PNL dupa congresul partidului ce ar putea avea loc in aceasta toamna. De altminteri, din cate auzim, Ludovic Orban deja a coborat vertiginos in sondajele interne in fata lui Florin Citu, Partidul National Liberal vazand preabine, in ultimele cinci luni, cum Citu a fost cel care a relaxat restrictiile (impuse de Orban) si i-a luat pe romani cu binisorul (dupa ce Orban se rastise la noi ca nu care cumva sa incalcam dictatura starilor de urgenta si de alerta).

Dupa cum spuneam, iata declaratiile celor doi politicieni:

a. Orban:

Si asa noi organizam vaccinare gratuita, statul roman suporta toate costurile vaccinarii. E o situatie exceptionala, mai facem asta o perioada de timp, pana ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, pana la urma, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripa, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui sa se vaccineze ca e raspunderea lor. E vorba de sanatatea fiecaruia. (n.r. Intrebat daca persoanele vor fi nevoite sa plateasca pentru vaccinare:) Intr-un viitor oarecare”.

b. Citu:

Trebuie sa aducem vaccinul mai aproape de cetateni. Avem rezultate bune daca ne uitam la orase sau la zonele urbane, dar daca ne uitam la zona rurale, rezultatele nu sunt la fel bune. Si aici avem nevoie de solutii – si la dumneavoastra, si domnul Gheorghita o sa vina cu propuneri – ca sa putem aducem vaccinul cat mai aproape de oameni. Am vazut cativa primari care au venit cu cateva sugestii bune. Poate invatam de la ei cate ceva, dar trebuie sa va implicati cu totii in aceasta perioada, ca vaccinul sa fie disponibil tuturor romanilor. Si aici vreau sa fac o clarificare: vaccinul gratuit trebuie sa fie disponibil tuturor romanilor, pentru ca in Romania vaccinul ramane, este gratuit si ramane gratuit. Nu exista nicio discutie in acest moment in guvernul Romaniei de a schimba lucrurile”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

1 comentariu la “Contre intre Citu si Orban pe vaccinare

  1. & Dacă la vaccinări anterioare au fost constatate disfuncții ale metabolizării proteinelor, glucidelor și lipidelor ce ar fi putut contribui la boli ale structurii musculare și osoase, diabet, obezitate, etc., ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole