CONTRACT PE EXPLORAREA GAZELOR – OMV Petrom a castigat licitatia pentru explorarea unui perimetru de mii de kilometri patrati de titei si gaze in Marea Neagra

710

Sursa foto: Siemens Romania

Compania OMV Petrom a fost declarata castigatoare saptamana trecuta la o licitatie importanta dedicata explorarii unui perimetru de titei si gaze din Marea Neagra, pozitionat in zona offshore a Georgiei.

Cel mai mare producator de petrol si gaze naturale din sud-estul Europei a fost declarat castigatorul licitatiei pentru un perimetru de explorare titei si gaze din Marea Neagra, in zona offshore a Georgiei, potrivit unui comunicat trimis de Petrom (simbol bursier: SNP) catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) luni, 29 iunie 2020. Perimetrul de explorare acopera o suprafata totala de 5.282 de kilometri patrati.

Ne continuam planurile de a ne extinde activitatile din upstream in regiunea Marii Negre. Aceasta este o alta etapa importanta, dupa semnarea unui contract pentru intrarea in licenta de explorare Han Asparuh, in zona offshore a Bulgariei. Este o continuare fireasca a experientei noastre de peste 40 de ani in apele romanești ale Marii Negre” , a declarat Peter Zeilinger, membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Upstream, potrivit comunicatului publicat de BVB.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, contributii de 30,4 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005-2019. Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de afaceri principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole