CONSTRUCTIILE SI COMERTUL ISI REVIN TIMID – Raportul INS

617
Constructiile si comertul isi revin timid.

Sursa Foto: Zf.ro

Constructiile si comertul isi revin timid in urma efectelor devastatoare ale valului pandemic. Cifrele sunt prezentate de Institutul National de Statistica (INS), intr-un raport emis recent.

Potrivit INS, pentru lunile octombrie – decembrie 2020 in sectorul constructiilor se estimeaza o stabilitate relativa a volumului productiei. Asta inseamna un sold conjunctural de 3%.

Tot aici, managerii si antreprenorii din domeniul constructiilor, in ceea ce priveste numarul de salariati, indica o relativa stabilitate. Adica, un sold conjunctural de -1%.

In acelasi context, preturile lucrarilor de constructii este preconizat la o crestere moderata. Ceea ce inseamna, un sold conjunctural de 8%.

Pe locul doi se pozitioneaza comertul

Comertul este un alt sector de activitate care a rezistat valului pandemic. Prin urmare, aici managerii au estimat pentru lunile octombrie – decembrie 2020 o tendinta de crestere moderata a activitatii economice. Asta inseamna, un sold conjunctural de 10%.

In acelasi timp, volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra o crestere moderata. Adica, un sold conjunctural de 13%.

In ceea ce priveste numarul de salariati, angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni (octombrie – decembrie 2020), o crestere moderata. Mai exact, cu un procentaj de 14%.

Totodata, pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza o crestere moderata a preturilor de vanzare cu amanuntul. Este estimat un sold conjunctural de 13%, mai este subliniat in raportul emis de INS.

* Cititi aici Raportul emis de Institutul National de Statistica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole