CONSTITUTIA ROMANIEI – Mesaj din Parlament: „Trebuie sa avem curajul sa vorbim deschis”

1075

sursa foto: facebook Marcel Ciolacu

Reforma constitutionala nu mai trebuie sa fie un proiect personal al politicienilor, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit sefului social-democratilor, la 30 de ani de la adoptarea primei Constitutii dupa caderea regimului comunist, este necesara o discutie cu privire la necesitatea unei reforme constitutionale. Ciolacu spune intr-o postare pe facebook ca dezbatere trebuie mutata in societate, pentru ca cetatenii trebuie sa fie implicati efectiv in acest proces. Toate modificarile trebuie intelese si acceptate de oameni, arata Ciolacu.

Iata mesajul lui Marcel Ciolacu:

„La 30 de ani de la adoptarea primei Constitutii dupa caderea regimului comunist, trebuie sa avem curajul sa vorbim deschis despre necesitatea unei reforme constitutionale.
Legea fundamentala trebuie sa devina un instrument de modernizare a tarii.
Toate incercarile de modificare a Constitutiei au esuat pana acum pentru ca cei care le-au initiat NU au inteles ca o revizuire a Constitutiei trebuie sa satisfaca nevoile cetatenilor si nu poftele politicienilor, fie ca sunt parlamentari, premieri sau sefi de stat.
Reforma constitutionala nu mai trebuie sa fie un proiect personal al politicienilor.
Aceasta dezbatere trebuie mutata in societate, pentru ca cetatenii trebuie sa fie implicati efectiv in acest proces. Toate modificarile trebuie intelese si acceptate de oameni.
De aceea, consider absolut necesar un acord larg la nivelul intregii clase politice, dar si la nivelul mediului academic, corpului de experti si al societatii civile”.

1 comentariu la “CONSTITUTIA ROMANIEI – Mesaj din Parlament: „Trebuie sa avem curajul sa vorbim deschis”

  1. ciolacu este la fel de impostor ca si citzu si altii. la fel de vanzator de tara si de romani. cine crede ca ii pasa astuia de oameni este un mare bleg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole