CONSOLIDAREA CLADIRILOR: CERERI DE PESTE 3 MILIARDE LEI – Ministerul Dezvoltarii, precizari despre bugetul alocat programului

299

sursa foto: facebook ministerul Dezvoltarii

In mai putin de 24 de ore de la deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finantare pentru Programul national de consolidare a cladirilor cu risc seismic, ministerul Dezvoltarii a primit, in platforma digitala investitii.mdlpa.ro, 187 de cereri, in valoare de 3.660.683.734,57 lei, a declarat ministrul Cseke Attila (foto).


Dintre acestea, 121 de cereri, in valoare de 2.772.438.281,12 lei, sunt pentru cladiri multietajate cu destinatie principala de locuinta, iar 66 de cereri, in valoare de 888.245.453,45 lei, sunt pentru cladiri de interes si utilitate publica, aflate in proprietatea sau administrarea autoritatilor si institutiilor administratiei publice centrale sau locale.
Cseke Attila a precizat ca, incepand din acest an, ministerul Dezvoltarii deruleaza Programul national de consolidare a cladirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei din credite bugetare si 500 milioane de lei credite de angajament, iar finantarea este de 100%. Ministerul nu cere cofinantare nici de la locatari, nici de la autoritatile locale sau centrale, a precizat ministrul.

Termenul limita pentru depunerea solicitarilor

Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 20 februarie 2023, ora 23:59, urmand ca, in 30 de zile de la expirarea acestui termen, MDLPA sa verifice administrativ si sa centralizeze solicitarile transmise, in ordinea cronologica de inregistrare. Pentru cererile de finantare neconforme, se vor solicita clarificari, iar solicitarile revizuite vor primi un nou numar de inregistrare.
In limita creditelor de angajament aprobate anual cu aceasta destinatie, MDLPA intocmeste listele-sinteza cu obiective propuse spre finantare pe fiecare subprogram, liste care se vor aproba prin ordin al ministrului dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei.
In vederea incheierii contractelor de finantare, beneficiarii programului trebuie sa incarce, in platforma digitala, hotararea asociatiei de proprietari (in cazul cladirilor rezidentiale), hotarare de aprobare a documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii, devizul general, actul administrativ de aprobare a cheltuielilor finantate de la bugetul local, certificatul de urbanism si avizele si acordurile solicitate prin acesta, autorizatia de construire, precum si documentele care sa prezinte stadiul fizic realizat (daca este cazul).

Obiectivul Programului il constituie finantarea proiectarii si executiei lucrarilor de consolidare la cladirile incadrate de catre experti tehnici atestati pentru cerinta fundamentala rezistenta mecanica si stabilitate in clasa de risc seismic RsI sau RsII prin raport de expertiza tehnica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole