CONSILIUL CONCURENTEI, LA TELEKOM ROMANIA – De ce s-au ridicat documentele

1205

Consiliul Concurentei anunta ca deruleaza o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta al companiei Telekom Romania Communications SA pe piata serviciului de emitere a avizului tehnic de amplasament.

Potrivit Consiliului, pentru a obtine autorizatie de construire sunt necesare avize de la administratorii/furnizorii de utilitati urbane, numite avize de amplasament:

„Aceste avize, enumerate in certificatul de urbanism, sunt necesare pentru a stabili daca constructia propusa nu creeaza dificultati in functionarea retelelor edilitare din zona, iar operatorii le emit contra cost. Astfel, autoritatea de concurenta detine indicii ca, fara a avea o justificare economica, Telekom Romania Communications SA a impus, in anul 2019, un tarif mult mai mare comparativ cu anul anterior pentru emiterea avizului necesar pentru autorizarea executarii constructiei.
Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la sediul companiei, documentele ridicate aflandu-se in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice de investigatie. Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a autoritatii de concurenta in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii concurentei. In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri”.

*Iata comunicatul Consiliului Concurentei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole