CONSILIUL CONCURENTEI ANALIZEAZA PRELUAREA UNEI FIRME – Institutia urmeaza sa emita o decizie

1294

sursa foto: digi24.ro

Consiliul Concurentei condus de Bogdan Chiritoiu (foto) analizeaza tranzactia prin care The Sherwin-Williams Company, SUA, intentioneaza sa preia Industria Chimica Adriatica S.p.A., Italia.

La nivel mondial, Sherwin-Williams Company comercializeaza, in principal, vopseluri, lacuri, coloranti, produse de finisare pentru lemn, plastic sau sticla, etc. Sherwin-Williams Company activeaza in Romania, prin intermediul filialelor sale, in domeniul comercializarii angro a produselor de finisare industriale pentru lemn si in domeniul comercializarii de vopseluri industriale.
Industria Chimica Adriatica produce si comercializeaza produse de finisare pentru lemn si sticla, cu precadere pentru aplicatii si utilizari industriale. In Romania, compania activeaza, in special, prin intermediul unui distribuitor local si comercializeaza, in cea mai mare parte, produse de finisare industriale pentru lemn.

Operatiunea trebuie autorizata

In conformitate cu prevederile Legii concurentei nr. 21/1996, aceasta operatiune este o concentrare economica ce trebuie autorizata de Consiliul Concurentei. Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege. Eventualele observatii si puncte de vedere pot fi transmise autoritatii de concurenta prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701, Oficiul Postal nr. 25, in termen de 20 zile de la data prezentului anunt”, precizeaza Consiliul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole