COMPENSAREA FACTURILOR LA ENERGIE – Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Cat este ajutorul de stat (Document)

1033

sursa foto: facebook Florin Citu

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 29 octombrie 2021, Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrica si gaze naturale pentru sezonul rece 2021 – 2022

Astfel, pentru clientii casnici se prevede acordarea unei compensatii unitare in valoare de cel mult 0,291 lei/kWh, in cazul energiei electrice si in valoare de cel mult 33% din valoarea componentei pretului gazelor naturale din contractul de furnizare al clientului beneficiar, in cazul gazelor naturale.

Suspendarea facturilor pentru maxim sase luni

Potrivit legii, pretul de referinta al energiei electrice este de 0,68 lei/kWh si include tarifele reglementate pentru servicii de retea, contributia pentru cogenerare de inalta eficienta, contravaloarea certificatelor verzi, acciza si TVA, aplicabile la data de 30 octombrie 2021.
Pretul de referinta al gazelor naturale este de 125 lei/MWh si nu include TVA, taxe si tarife reglementate, tarife de inmagazinare, precum si acciza, aplicabile la data de 30 octombrie 2021.
La cererea debitorului, client final din categoria consumatorilor vulnerabili, se suspenda obligatia de plata a facturilor la energie electrica si gaze naturale, pentru o perioada cuprinsa intre minimum o luna si maximum sase luni, fara costuri suplimentare pentru acesta.

*Cititi aici legea

1 comentariu la “COMPENSAREA FACTURILOR LA ENERGIE – Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Cat este ajutorul de stat (Document)

  1. Dați salariu cum este în UE ,nu mai umiliți poporul român, pentru a obține acest beneficiu la curent , oameni trebuie să completeze 14 hîrti , voi care spuneți că debirocratizati Romania !!! Sunteți niște oameni fără Dumnezeu !!! Cum poate oameni de la sat sa completeze asemenea Aberații???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole