COMPENSAREA FACTURILOR LA ENERGIE – Ministrul Energiei vine cu precizari. Ce trebuie sa faca IMM-urile

977

sursa foto: facebook Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), anunt despre facturi. Potrivit acestuia, IMM-urile trebuie sa depuna cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrica si/sau gaze naturale! Daca cererea nu va fi transmisa, furnizorii nu vor aplica masura de compensare.


Cererea poate fi descarcata de aici: http://energie.gov.ro/ordin-decontare/.
Ministrul reaminteste ca incepand cu 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrica si/sau gaze naturale aplica in facturile emise schema de compensare.
Potrivit lui Virgil Popescu, Pe langa pretul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor peneficia si de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022, cu luarea in considerare a unui pret de referinta de 0,68 lei/kwh la energie electrica, respectiv cu luarea in considerare a unui pret de referinta al gazului natural de 125 lei/Mwh.

Iata anuntul ministrului Energiei:

IMM-urile trebuie sa depuna cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrica si/sau gaze naturale! Daca cererea nu va fi transmisa furnizorii nu vor aplica masura de compensare!
Cererea poate fi descarcata de aici: http://energie.gov.ro/ordin-decontare/
Ordinul pentru aprobarea procedurii si termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, documentele in baza carora se realizeaza decontarea, precum si alte masuri necesare aplicarii prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrica si gaze naturale pentru sezonul rece 2021 – 2022, precum si pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilitati persoanelor care domiciliaza sau lucreaza in unele localitati din Muntii Apuseni si in Rezervatia Biosferei ‘Delta Dunarii’ a fost publicat in Monitorul Oficial!
Incepand cu data de 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrica si/sau gaze naturale aplica in facturile emise schema de compensare!
PLAFONAREA PRETURILOR se va aplica la toti consumatorii casnici, spitale publice si private definite conform Legii nr. 95/2006, unitati de invatamant publice si private definite conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011, crese, organizatii neguvernamentale, unitatile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 si furnizori publici si privati de servicii sociale prevazute in Nomenclatorul serviciilor sociale.

Schema de compensare

Pe langa pretul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia si de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022, cu luarea in considerare a unui pret de referinta de 0,68 lei/kwh la energie electrica, respectiv cu luarea in considerare a unui pret de referinta al gazului natural de 125 lei/Mwh.
Cantitatile de energie pentru care se acorda compensatie:
300 kwh/luna – 1500 kWh energie electrica pentru intreaga perioada ( noiembrie 2021 – martie 2022)
echivalentul in kWh a 1000 m3 de gaze naturale pentru intreaga perioada ( noiembrie 2021 – martie 2022)
IMPORTANT: Se accepta o abatere in favoarea beneficiarului compensatiei de maximum 10%”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole