COMISIA EUROPEANA AFLA LUNI CE FACE CITU – Sindicalistii s-au saturat de salariile mici. Cer politici publice orientate catre cetateni

1965

Caravana dreptatii sociale, eveniment organizat de Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA pentru a „denunta politica sociala distructiva a Guvernului Romaniei”, ajunge luni, 5 iulie 2021, la Bruxelles.

Sindicalistii vor participa la o serie de intaniri la nivelul Comisiei Europene cu reprezentanti ai Comisariatului pentru Locuri de Munca si Drepturi Sociale si vor discuta cu Jeroen Jutte, seful direcției care coordoneaza Semestrul European din cadrul DG EMPLOYMENT:

„Mesajul pe care il transmitem la nivel european este necesitatea si urgenta adoptarii in Romania a unor politici publice orientate catre cetateni, printr-o politica de dezvoltare care sa renunte la modelul salariilor mici si al exploatarii lucratorilor.
Avem nevoie de o economie care sa functioneze pentru toti, nu doar pentru unii, iar cresterea economica sa se reflecte si in buzunarele cetateanului si in calitatea serviciilor publice, nu doar in cifrele triumfaliste ale guvernului”
,
a declarat Petru Dandea, secretarul general al CNS Cartel ALFA. 

Tot în cursul zilei de luni, 5 iulie, va avea loc o inta0lnire cu Oliver Ropke, presedintele Grupului Lucratorilor din cadrul Consiliului Economic si Social European (CESE).

Pe data de 7 iulie, Caravana Dreptatii Sociale se va opri in Strassbourg, unde vor avea loc intalniri cu europarlamentari. 

„De ce protestam?”

Prin intermediul Caravanei Dreptatii Sociale, Cartel Alfa vrea sa atraga atentia asupra necesitatii si urgentei adoptarii unor politici sociale orientate catre cetateni, prin aplicarea principiilor Pilonului European al Drepturilor Sociale, sustinute si de declaratia comuna a participantilor la Summitul de la Porto din acest an:

„Masurile reinnoite de austeritate adoptate de Guvernul Romaniei, blocarea dialogului social, politica fiscala dezechilibrata intre capital si lucratori si politica salariilor mici plaseaza intregul cost al crizei sanitare si economice asupra lucratorilor si a celor mai vulnerabile categorii ale populatiei.
Actiunile si politicile Guvernului Romaniei sunt impotriva angajamentelor pe care Romania le-a luat la nivel european pentru o redresare centrata pe bunastarea oamenilor, justitia sociala si respectarea drepturilor individuale si colective.
In ultimul deceniu, Romania a cunoscut o dezvoltare economica sustinuta, atingand in 2020 un PIB pe cap de locuitor de 72% din media UE. Cu toate acestea, cresterea economiei nu a fost transferata catre imbunatatirea calitatii vietii, deoarece principalele mecanisme de redistribuire sunt blocate:

Salariul minim, mentinut la un nivel foarte scazut

1. Salariul minim este mentinut la un nivel foarte scazut, valoarea sa neta (281 EUR) acoperind doar jumatate din valoarea cosului minim de consum (572 EUR). Cresterile salariului minim din ultimii ani au ramas in urma cresterilor generale ale salariului minim in UE, ceea ce determina o pierdere a convergentei si un stimulent suplimentar pentru migratie.

2. Negocierea colectiva 

Legislatia adoptata in timpul crizei financiare, in 2011, la presiunea Troicii (FMI-Banca Mondiala-CE), a creat conditii ostile pentru lucratorii romani. Dereglementarea si ‘flexibilizarea’ pietei muncii slabesc dialogul social si sistemele de negocieri colective facand mai dificila aderarea lucratorilor la sindicate si apararea drepturilor lor in mod colectiv”.

1 comentariu la “COMISIA EUROPEANA AFLA LUNI CE FACE CITU – Sindicalistii s-au saturat de salariile mici. Cer politici publice orientate catre cetateni

  1. Comisia Europeana este complice cu taharul si asasinul Catu Ilie Florin cel care nu respecta Declaratia Universala a Drepturilor Omului , Articolul 25
    1. Orice om are dreptul la un nivel de trai care să-i asigure sănătatea şi bunăstarea lui şi familiei sale, cuprinzînd hrana, îmbrăcămintea, locuinta, îngrijirea medicală, precum şi serviciilor sociale necesare; el are dreptul la asigurare în caz de şomaj, boala, invaliditate, vaduvie, batrinete sau în celelalte cazuri de pierdere a mijloacelor de subzistenta, în urma unor împrejurări independente de voinţa sa.
    2. Mama şi copilul au dreptul la ajutor şi ocrotire deosebite. Toţi copiii, fie ca sînt născuţi în cadrul unei căsătorii sau în afară acesteia, se bucura de aceeaşi protecţie socială. In regimul nmafiot PNL/Iohannis/Catu rominilor li s einterzice dreptul la un nivel decent de trai, oamenii sunt vanati, terorizati, amenintati, asaisnati tocmai pentru ca sa nu mai aiba curajulș si puterea sa lupte pentru drepturile lor fundamental umane. Copiilor li s etalahresc banii de alocatii, seniorilor banii d epăensii, iar cei care muncesc au ajuns sclavi in propria lor tara. Prin ocuparea frauduloasa a puterii executive talharul ,retardat mintal Catu Florin /PNL vrea decimarea romanilor ,unul cate unul, iar Comisia Europeana ii este complice contrar Declaratiie Universale aDrepturilor omului,art.25 coroborat cu ART.34 din CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole