COMISIA EUROPEANA A VIRAT ROMANIEI PESTE 1 MILIARD DE EURO – Platile se fac la cursul de schimb stabilit de catre Banca Centrala Europeana

944

sursa foto: facebook Adrian Chesnoiu

Comisia Europeana a virat miercuri, 5 ianuarie 2021, fonduri europene de peste 1 miliard de euro pentru platile efectuate fermierilor de ministerul Agriculturii condus de Adrian Chesnoiu (foto).

Cei 1,081 miliarde euro reprezinta rambursarea de la Comisia Europeana, in contul cheltuielilor efectuate de APIA, in perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2021, pentru acordarea platilor in avans fermierilor, aferente Campaniei 2021 din platile directe.
Sumele reprezinta sprijinul acordat fermierilor de la bugetul de stat, conform prevederilor europene si se ramburseaza ulterior de la Comisia Europeana. Platile finantate din Fondul European de Garantare Agricola se efectueaza la cursul de schimb valutar stabilit de catre Banca Centrala Europeana de 4,9475 lei pentru un euro si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din 30.09.2021.

Bani europeni

“Este un lucru imbucurator ca avem coerenta si performanta in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene in materie de plati directe, obiectiv strategic asumat prin programul de guvernare. Consider ca fermierii romani au nevoie de predictibilitate si stabilitate si este foarte important ca sprijinul pe care il primesc sa fie tintit pe nevoile lor si sa vina la timp. Prin programele pe care le-am pregatit pentru anul 2022 ne propunem sa utilizam pe deplin banii europeni disponibili pentru agricultura romaneasca si, totodata, fermierii sa primeasca la timp sprijinul financiar necesar. Astfel, vom mentine un nivel ridicat al productiei agricole, iar consumatorii vor avea acces la produse romanesti, de calitate, la preturi rezonabile”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole