COMERT CU FRUCTE – Michele Santorelli, 25 de ani de business in Romania

172

sursa foto: foodbiz

Omul de afaceri italian Michele Santorelli, a treia generatie intr-un business in domeniul fructelor, care a inceput sa investeasca in piata romaneasca incepand cu 1997, vorbeste despre motivele care l-au impins sa investeasca in Romania si ce parere are despre potentialul pietei autohtone.. Materialul a fost realizat de revista foodbiz.ro.

Piata romaneasca m-a atras pentru business din anul 1997, datorita oportunitatilor pe care ni le-a oferit pe partea agricola, a fost si este o piata foarte buna pentru agricultura si fiind implementat foarte bine sectorul de pomicultura din vremea lui Ceausescu, ne-a dat posibilitatea sa preluam livezile lasate in paragina din vremea aceea”, a declarat presedintele ItalProd pentru FoodBiz.ro

Lant alimentar

Potrivit foodbiz, Michele Santorelli administreaza un grup din care fac parte trei firme – Ecosem, Partenope Frutta si Italprod. Acestea acopera intreg lantul alimentar: de la agricultura, cu o productie locala de 1000 de tone de cirese (la care se adauga productia din tarile vecine), la procesare- la Ramnicu Sarat exista o fabrica de 70 000 m2 si peste 150 de angajati care conserva fructele; apoi la distributie -pe rafturile magazinelor din Romania si toata lumea, sau chiar in produsele finite, precum torturi si prajituri. De altfel, ItalProd se numara printre primii producatori din Romania pe aceasta nisa, avand exporturi in toata lumea, cu precadere in SUA si Europa.

„Avantajul Romaniei este reprezentat de capacitatea si oportunitatea agricola, pe care inca o are si este destul de mare. Dezavantajele, in momentul de fata, din pacate sunt lipsa de resursele umane si partea birocrata, inca nu este pusa la punct, inca nu este in regula„, a declarat Michele Santorelli.

„Fabrica de la Ramnicu Sarat are permanent aproximativ 150 de angajati, insa firma este in dezvoltare si cauta in continuare personal calificat, cum ar fi: director de vanzari, director de achizitii sau contabil; acum insa este nevoie si de personal necalificat. Vorbim de o criza a fortei de munca de care Santorelli se loveste an de an si care il aduce in situatia de a nu se putea dezvolta suficient”, arata foodbiz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

liternet