COALITIA DA BANI PENTRU ELEVI – Valoarea: 10 lei pe zi, cu tot cu TVA. Ce primesc tinerii (Document)

778

Lumea Banilor prezinta masura anuntata de Guvernul Citu pentru sprijinul elevilor si evitarea abandonului scolar.

Mai exact, in sedinta de joi, 19 august 2021, se va discuta Ordonanta de Urgenta privind aprobarea continuarii Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 150 de unitati de invatamant preuniversitar de stat.

10 lei pe zi

Concret, guvernantii aloca in semestrul I al anului scolar 2021-2022, pana la data de 31 decembrie 2021, in perioada desfasurarii cursurilor, prescolarilor si elevilor din 150 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, un suport alimentar constand intr-un pachet alimentar sau intr-o masa calda pe zi, in limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar. Inclusiv taxa pe valoarea adaugata.

Abandonul scolar

Proiectul OUG face referire la faptul ca un numar mare de elevi se afla in situatie de abandon scolar ca urmare a conditiilor socioeconomice si geografice defavorabile, date fiind conditiile socioeconomice care impieteaza asupra capacitatii multor familii de a sustine scolarizarea sau participarea copiilor lor la intregul program zilnic de activitati scolare, inclusiv cele extracurriculare, conditii care impun implementarea cu celeritate a unor masuri de sprijin.
Documentul mai prevede ca cei 10 lei pot fi suplimentati din veniturile proprii ale bugetelor locale ale unitatilor/subdiviziunilor administrativ–teritoriale sau din alte surse de finantare.

*Cititi aici Proiectul OUG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole