Grid star
criptomonede

CO-FONDATORUL TWITTER VREA SA REVOLUTIONEZE MINAREA BITCOIN - Jack Dorsey investigheaza cerintele tehnice pentru un sistem open-source de minare cripto

Furnizorul american de servicii financiare Square va incepe in curand sa investigheze cerintele tehnice pentru construirea unui sistem de exploatare open-source Bitcoin (BTC), potrivit CEO-ului Jack Dorsey. Miliardarul, care este si co-fondator si CEO Twitter, a impartasit o serie de tweets explicand intentia sa de a "democratiza” minarea Bitcoin, in prezent accesibila doar corporatiilor.

Fiecare cetatean si firma ar putea avea acces la procesul de extractie a criptomonedei din retea, ca urmare a implementarii proiectului lui Dorsey, care presupune o abordare colaborativa si descentralizarea in continuare a blockchainului Bitcoin.

"Square are in vedere construirea unui sistem de minare Bitcoin bazat pe siliciu personalizat, open source pentru persoane fizice si companii din intreaga lume. Cu cat este mai descentralizata, cu atat reteaua Bitcoin devine mai rezistenta.”, spune Dorsey, potrivit cointelegraph.com.

Dorsey considera ca descentralizarea in continuare a retelei Bitcoin va fi esentiala pentru decontarea in siguranta a tranzactiilor "dupa extragerea ultimului bitcoin”. Mai mult, sistemul Square isi propune sa ofere solutii miniere eficiente din punct de vedere energetic prin inovatie bazata pe siliciu, software si integrare.

Planul lui Dorsey prevede ca toti indivizii interesati sa isi poata "angaja” deviceurile in minarea Bitcoin

Initiativa va fi condusa de Jesse Dorogusker, șeful diviziei hardware al Square, care anterior a ajutat la lansarea serviciului de portofel electronic si custodie hardware al Square. Potrivit lui Dorsey, compania va construi sistemul minier urmand o abordare colaborativa similara cu cea care a fost utilizata pentru a dezvolta portofelul hardware BTC de "custodie asistata”.

Insa proiectul a ridicat o serie de semne de intrebare legate de problema lipsei resurselor de siliciu si de integrarea verticala pe care constructia unui sistem de minare open source va trebui sa le depaseasca pentru a avea succes. Dorsey a impartasit in plus intentia de a construi un sistem unic care poate imbunatati accesibilitatea la mineritul Bitcoin:

"Mineritul nu este accesibil tuturor. Exploatarea Bitcoin ar trebui sa fie la fel de usoara ca conectarea unei platforme la o sursa de energie. Astazi nu exista suficiente stimulente pentru ca indivizii sa poata asigura puterea de calcul necesara pentru complexitatea operatiunilor efectuate de mineri in retea”, a mai precizat CEO-ul Square.

Twitter a lansat recent serviciul "bacsisul crypto” pentru toti utilizatorii

Dorsey apartine unui grup de miliardari americani care sustin comunitatea Bitcoin prin diferite initiative de afaceri, cea mai recenta fiind lansarea unui serviciu de tipping (n.r. „bacsis”) bazat pe criptomonede pe Twitter.

Lansarea serviciului de tip criptografic pe Twitter permite utilizatorilor platformei de socializare sa conecteze aplicatii terte, precum Cash App si Venmo, pentru a primi fonduri, inclusiv in criptomoneda, de la alti membri ai platformei.

Potrivit managerului de produse al personalului Twitter, Esther Crawford, noua functie ofera acces la modalitati in care utilizatorii pot fi platiti.

"Monedele digitale care incurajeaza mai multi oameni sa participe la economie si ii ajuta pe oameni sa isi trimita bani reciproc peste granite si cu cat mai putine frictiuni posibile - ne ajuta sa ajungem acolo.”, a declarat Esther Crawford.

SUA devine lider mondial in minarea cripto

Companiile americane care se ocupa cu minarea de bitcoin sunt in prezent lideri mondiali in acest domeniu, in timp ce in China aceasta activitate a disparut aproape complet, arata un studiu publicat miercuri de Universitatea Cambridge.

Minarea de bitcoin consta in efectuarea unor calcule complexe pe un computer pentru a valida tranzactiile in criptomonede, o activitate deschisa tuturor pe o retea descentralizata si care este remunerata prin emiterea de noi bitcoin.

"Noile date, care acopera perioada pana la finele lunii august, arata ca SUA concentreaza 35,4% din activitatile de minare de bitcoin, fata de 16,8% la finele lunii aprilie, urmate de Kazahstan, cu 18,1% (comparativ cu 8,2%) si Rusia cu 11% (fata de 6,8%)”, a comentat autorul studiului, Michel Rauchs.

Firmele care se ocupa cu minarea de bitcoin consuma echivalentul a 0,45% din productia mondiala de electricitate, adica mai mult decat o tara precum Filipine, estimeaza Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI).

China a fost mult timp centrul global al minarii de criptomonede, o activitate cu un consum mare de energie. Autoritatile de la Beijing si-au lansat propriul lor yuan digital, iar in luna iunie a acestui an au interzis complet activitatile firmelor care se ocupau cu minarea de bitcoin.

"Consecinta directa a actiunilor Guvernului chinez a fost o scadere mondiala cu 38%" a participarii minerilor in reteaua bitcoin. Aceasta reprezinta echivalentul ponderii Chinei inaintea masurilor guvernamentale, ceea ce sugereaza ca minerii chinezi si-au incetat operatiunile, toti in acelasi timp”, adauga Rauchs.

O parte importanta a minerilor de bitcoin si-au mutat operatiunile in SUA, unde cauta surse de energie cu preturi mici si un mediu politic favorabil cu privire la criptomonede.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani