CLOTILDE, INVINSA IN INSTANTA – Primarul Sectorului 1 a pierdut un proces cu Romprest
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (foto), a pierdut vineri, 23 iulie 2021, un proces cu SC Compania Romprest Services SRL.
In ciuda faptului ca edilul a anuntat triumfalist pe Facebook ca rezultatul acestui proces i-ar fi favorabil, firma de salubritate a adus precizarile necesare, evidentiind esecul Clotildei Armand.
Iata minuta sentintei nr. 2024/2021 pronuntate de Tribunalului Bucuresti in dosarul nr. 12115/3/2021, avand ca obiect „executare act administrativ” (vezi facsimil):
„Admite exceptia lipsei calitatii Primarului Sectorului 1de reprezentant al Consiliului Sectorului 1. Anuleaza cererea de chemare in judecata formulata in numele Consiliul local Sector 1 pentru lipsa calitatii de reprezentant. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Primarul Sectorului 1. Respinge actiunea formulata de reclamantii Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calitatii procesuale active. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VI-a Civila. Pronuntata astazi, 23.07.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.
Minuta a fost dezvaluita de catre Romprest luni, 26 iulie 2021, intr-un comunicat unde societatea de salubritate a precizat si obiectul cererii de chemare in judecata depuse de Armand: obligarea SC Compania Romprest Service SA la comunicarea tuturor documentelor si informatiilor necesare pentru verificarea nivelului cheltuielilor nete, necesare pentru prestarea serviciului, aferente perioadei iulie 2008 – prezent (2021).
Altfel spus, Clotilde Armand i-a solicitat instantei sa oblige Romprest a-i oferi acces la toate bazele de date din contabilitatea companiei de salubritate pentru anii 2008-2021, inclusiv balante lunare de verificare, bilanturi contabile, cu dovada inregistarii la autoritatea fiscala, situatiile financiare anuale si raportarile contabile anuale, impreuna cu opinia auditorului, registrul jurnal, registrul inventar, lista cu tranzactii intre afiliati si dosarele preturilor de transfer, lista cu subcontractorii si copii ale acordurilor de subcontractare incheiate cu acestia, lista anuala a salariatilor si copii dupa contractele individuale de munca, extrase de cont bancar, inscrisuri privind costurile de protectie a mediului, costurile de securitate si sanatate in munca, si orice alt inscris sau document contabil sau necontabil care atesta modul de alocare a cheltuielilor in tarifele practicate de Compania Romprest Service SA.
La randul lui, Tribunalul Bucuresti a anulat cererea Clotildei Armand, constatand ca primarita a chemat in judecata Romprest inainte de obtinerea avizului Consiliului Local Sector 1.