CITU, MOSIERU’ – Parintii ministrului de Finante se judeca pentru un teren de 50 de hectare de padure, in valoare de 12 milioane euro. Coincidenta: Citu desfiinteaza Directia Juridica

7239

De-a dreptul explozive ultimele informatii despre ministrul de Finante Florin Citu: acesta este acuzat de un posibil conflict de interese in conditiile in care parintii sai incearca sa intre in posesia unui teren de 50 de hectare de padure in valoare de 12 milioane de euro, dand in judecata o serie de institutii ale statului.

Dezvaluirea a fost facuta de site-ul thesolomoneffect.com, care a sesizat posibilul conflict de interese in care s-ar afla ministrul de Finante Florin Citu (foto). De altfel, site-ul amintit mai sus i-a transmis deja o solicitare premierului Ludovic Orban, in care ii prezinta situatia lui Florin Citu, intrebandu-l pe prim-ministrul Romaniei daca din punctul sau de vedere este sau nu vorba despre un conflict de interese.

Aceeasi intrebare i-a fost adresata chiar ministrului de Finante Florin Citu, care, in plus, este somat sa explice si reorganizarea Ministerului de Finante.

Batalia pe padure

Concret, cazul este urmatorul. Tatal lui Florin Citu, Vasile Citu, este reclamant in dosarul 962/198/2017 aflat pe rolul Judecatoriei Brezoi, intervenient fiind si mama ministrul de Finante Elena Citu (vezi facsimil). De partea cealalta, parati sunt Comisia Locala de fond funciar, presedintele acesteia – primarul comunei Voineasa, Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor din Valcea si prefectul judetului Valcea. Miza dosarului este retrocedarea unui teren de 50 de hectare la muntele Puru, statiunea Voineasa, aflat langa partia de schi si in valoare de 12 milioane de euro.

Potrivit art. 12 alin. (4) si (5) al Legii 213 din 1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia:

“(4) In litigiile privitoare la dreptul de administrare, in instanta titularul acestui drept va sta in nume propriu. In litigiile referitoare la dreptul de proprietate asupra bunului, titularul dreptului de administrare are obligatia sa arate instantei cine este titularul dreptului de proprietate, potrivit prevederilor Codului de procedura civila. Titularul dreptului de administrare raspunde, in conditiile legii, pentru prejudiciile cauzate ca urmare a neindeplinirii acestei obligatii. De asemenea, neindeplinirea acestei obligatii poate atrage revocarea dreptului de administrare.

(5) In litigiile prevazute la alin. (4), statul este reprezentat de Ministerul Finantelor, iar unitatile administrativ-teritoriale, de catre consiliile judetene, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti sau de consiliile locale, care dau mandat scris, in fiecare caz, presedintelui consiliului judetean sau primarului. Acesta poate desemna un alt functionar de stat sau un avocat care sa-l reprezinte in fata instantei”.

Coincidenta: Citu desfiinteaza Directia Juridica din Ministerul de Finante

Asadar, parintii ministrului de Finante se judeca in prezent cu institutii ale statului.

Si acum vine cel mai interesant aspect. In urma cu cateva zile, a fost lansat in dezbatere publica Hotararea pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice. Una dintre prevederile hotararii este extrem de interesanta avand in vedere procesul familiei Citu. Mai exact, este vorba despre desfiintarea Directiei Generale Juridice. In locul acesteia ar urma sa apara alte doua directii: Directia Juridic si Reglementare si Directia Contencios. In acest context, autorii dezvaluirii se intreaba, legitim spunem noi, de unde atata graba in reorganizarea Ministerului de Finante?

* Cititi aici dezvaluirea thesolomoneffect.com

* Cititi aici sesizarea catre premierul Ludovic Orban

* Cititi aici sesizarea catre ministrul de Finante Florin Citu

4 comentarii la “CITU, MOSIERU’ – Parintii ministrului de Finante se judeca pentru un teren de 50 de hectare de padure, in valoare de 12 milioane euro. Coincidenta: Citu desfiinteaza Directia Juridica

  1. Uite, dintr-un foc 12 milioane de euro pentru 2 pensionari. Frumoasa „pensie”. La ce ar mai mari el pensiile amaratilor cu 700 lei pe luna?. El nu coboara atat de jos. Nu stie cat reprezinta 700 lei pe luna pentru un om, cat cheltuieste el probabil in cateva ore. Sunt curioasa cate milioane a mai palmat in mandatul de aghiotant al chiriasului de la Cotroceni. Sa va dea D-zeu un trai „frumos”,si „fericit”, ca toti pensionari care au 700 lei pe luna.

  2. A crezut cineva ca lesinatii aflati la conducerea tari au venit sa ne ajute pe noi?, nuuu puii de securisti au venit sa fure tit ce se mai poate fura si sa ne indatoreze pentru vreo 3 generati, pentru asta au venit lesinati astia la putere. Ati crezut ca Iohanis, Catu Orban etc. au veniit pentru binele tari? Vai de mama noastra, sa ii multumim lui Ponta si jigodiei de Tariceanu ca ei au facut acest rau, iar acum Ciolacu il primeste in partid. Bravo PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole