CITU NE INGROAPA IN DATORII – Ministerul Finantelor Publice iar s-a imprumutat cu o suma mult mai mare decat cea preconizata. Ministerul lui Florin Citu planuise sa ia 500 milioane lei cu imprumut, dar a sfarsit prin a contracta 1,25 miliarde lei. Numai in luna mai, MFP a indatorat Romania cu 7,6 miliarde lei, depasind planul cu 3,1 miliarde lei

1484

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu (foto), continua sa agraveze povara datoriei publice a Romaniei. Luni, 15 iunie 2020, ministerul de resort a redeschis o emisiune de titluri de stat insumand 1,25 de miliarde de lei, cu 750 de milioane de lei peste nivelul de 500 de milioane de lei programat.

Dobanda anuala a imprumutului este de 3,71%, relateaza Ziarul Financiar.

La licitatia la care au participat sapte dealeri primari, volumul total al cererii a fost de 1,65 miliarde lei. Din acesta, ofertele competitive au totalizat 1,50 miliarde lei lei, iar cele necompetitive 152 milioane lei. Rata cuponului a fost de 3,65%.

Amintim ca numai in luna mai, Ministerul de Finante a imprumutat 7,6 miliarde lei de pe piata interna, cu mult peste planul de 4,5 miliarde lei.

3 comentarii la “CITU NE INGROAPA IN DATORII – Ministerul Finantelor Publice iar s-a imprumutat cu o suma mult mai mare decat cea preconizata. Ministerul lui Florin Citu planuise sa ia 500 milioane lei cu imprumut, dar a sfarsit prin a contracta 1,25 miliarde lei. Numai in luna mai, MFP a indatorat Romania cu 7,6 miliarde lei, depasind planul cu 3,1 miliarde lei

  1. Împrumut e cînd cineva dă cuiva ceea ce are. Banii care i-a luat MF s-au făcut, din nimic, cînd s-a anunțat așa zisul împrumutul. La fel cu orice așa zis împrumut de la la bancă.

  2. Abstract
    This paper presents the first empirical evidence in the history of banking on the question of whether banks can create money out of nothing.

    (Richard A. Werner, Can banks individually create money out of nothing? — The theories and the empirical evidence, 2013)

  3. Ce va mirati?. Complexul „mosierului”, care urmeaza sa fie ridicat, dupa ce a ras padurea, costa miliarde. Si-a imprumutat saracu cateva miliarde, de ce sunteti invidiosi?. Nu a-ti auzit cum se laudau gunoaiele ca vor sa faca reforma in Romania?. Poate vor sa desfinteze si justitia, ca CCR este in vizor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole