CITU NE-A INDATORAT CU PESTE 100 MILIARDE – Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, avertizeaza: “Sa nu ne trezim ca ajung toti prin conturile firmelor de casa ale PNL!”

1048
Ministrul Finantelor Florin Citu (foto) a anuntat pentru finele anului 2020 un deficit bugetar de 9,1%

Ministrul de Finante, Florin Citu (foto), a facut un imprumut de 3,3 miliarde de dolari pe piata externa de capital, dupa ce in luna mai statul a mai imprumutat 3,3 miliarde de euro, dupa alte 3 miliarde de euro luate in ianuarie 2020.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu il acuza pe Citu ca face imprumuturi fara sens, intrucat banii nu se vad nici in economie, nici in investitii si nici in lupta impotriva coronavirusului. De aceea, Tariceanu ii cere lui Citu sa vina in Parlament pentru a da explicatii despre ce face cu toti acesti bani. Mai ales, ca exista posibilitatea ca ei sa ajunga la firmele de casa ale PNL.

Suma record de 3,3 miliarde de dolari este cel mai mare volum atras in dolari, a tinut sa precizeze Ministerul Finantelor Publice. Banii aferenti acestui imprumut au fost incasati marti, 14 iulie 2020.

In legatura cu suma de bani, Citu a declarat: “Imprumutul va fi utilizat pentru acoperirea nevoilor de finantare in crestere, rezultate din deficitul bugetar si volumul refinantarii datoriei publice”.

Iata postarea de miercuri, 15 iulie 2020, de pe pagina de Facebook a presedintelui ALDE, Calin Popescu Tariceanu:

Ministrul de Finante anunta cu mandrie ca s-a imprumutat, din nou, cu 3,3 miliarde de dolari de pe pietele externe!

Pana acum Citu ne-a imprumutat cu peste 100 miliarde lei!

Din pacate nu vedem acesti bani nici in economie, unde companiile isi inchid portile una dupa alta, nici in investitii, care baltesc, nici in lupta cu coronavirusul, unde nu reusesc sa cumpere mastile pentru familiile vulnerabile!

Cred ca dl Citu trebuie sa vina in fata Parlamentului sa spuna ce face cu toti acesti bani!

Sa nu ne trezim ca ajung toti prin conturile firmelor de casa ale PNL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole