CITU LUCREAZA PENTRU BANCI – In primul semestru din 2020, bancile au facut profit de 2,8 miliarde lei: “A avut grija Citu sa imprumute bani in nestire, la dobanzi mari, cocosand bugetul statului”

1678
30 milioane euro pentru tinerii antreprenori din mediul rural

Pandemia si criza economica nu au afectat bancile. Asta intrucat bancile au continuat sa faca profit. Dovada sunt datele pe primul semestru din 2020, care arata ca bancile au avut un profit de 2,8 miliarde lei, mai mare decat profitul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

O contributie majora la bunastarea bancilor a avut-o insa chiar ministrul Finantelor Florin Citu (foto). Cel putin aceasta acuza senatorul PSD Daniel Zamfir. Concret, Daniel Zamfir sustine ca Florin Citu a ajutat bancile sa faca in continuare profit prin imprumuturile facute in nestire, la dobanzi mari. Iar totul s-a intamplat in detrimetul romanilor, prin “cocosarea bugetului”.

Iata comentariul facut de senatorul PSD Daniel Zamfir, pe pagina sa de Facebook, in urma cu cateva zile:

Au guvernat pentru banci

Bancile au raportat pe primul semestru un profit de 2,8 miliarde de lei, mai mare decat aceasi perioada a anului trecut. Cum s-a ajuns, totusi, intr-o perioada in care majoritatea afacerilor-mai ales a firmelor autohtone-au fost profund afectate de pandemie, sectorului bancar sa-i mearga asa de bine? Simplu. A avut grija Citu sa imprumute bani in nestire, la dobanzi mari, cocosand bugetul statului. Si stati ca vine 1 ianuarie 2021, cand se termina si perioada de gratie si vor plati romanii dobanda la dobanda, ca doar asa prevede ordonanta lui #citucamataru. Daca cineva mai avea vreun dubiu pentru cine guverneaza libertarienii, cred ca v-ati lamurit. Luni e ziua cand ii vom trimite acasa! (n.r. – luni, 31 august 2020 in Parlament se va vota motiunea de cenzura) Sper ca unii sa nu doarma deloc linistiti dupa ce au praduit im halul asta tara!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole