Ciolos, omul strainilor

2770

* Foarte buna reactia fostului premier Victor Ponta dupa ce presedintele CCIR Mihai Daraban l-a pus la punct pe europarlamentarul Dacian Ciolos.

Ciolos continua sa faca scandal pe tema proiectului de lege care ii da Camerei de Comert si Industrie terenul de la Romexpo (proiect adoptat de Senat miercuri, 10 noiembrie 2021), asa ca Daraban i-a adresat urmatorul mesaj (conform Stiripesurse.ro):

Excelenta, dom’ presedinte, va rog din suflet: nu mai dezinformati opinia publica! Legea este un drept istoric al Camerei de Comert. Noi am fost infiintati prin lege speciala de Statul Roman. Nu ca am vrut noi. S-a dorit un model occidental de business. Eu sunt al saselea presedinte dupa Revolutie. Va rog, nu mai persistati in aceste atacuri! Sunt gata pentru un test poligraf cu intrebarea: ‘Aveti un interes personal cu aceasta lege?’. Dar sa faca testul si domnii Drula si Voiculescu! Atat vroiam sa va spun. Multumesc de intelegere”.

Ca reactie, Victor Ponta a scris pe Facebook ca Ciolos nu face altceva decat sa sustina interesele strainilor in defavoarea romanilor.

Iata postarea lui Ponta:

Daca investitori privati ar fi vrut sa faca un proiect de 1 miliard de Euro care sa ajute la dezvoltarea Parisului sau a Bruxelles ului – atunci cu siguranta Dacian Ciolos ar fi fost cel mai mare sprijinitor. Daca insa cineva vrea sa investeasca in Bucuresti – atunci (normal) Ciolos si USR se opun!

Nu v-ati obisnuit deja cu aceasta metoda? Nu v-ati saturat de romani ajunsi in functii publice care, in loc sa sprijine, gonesc orice firma sau om de afaceri care vrea sa investeasca bani, sa faca locuri de munca si sa plateasca taxe Romaniei? Sunt din ce in ce mai multi – prin toate institutiile. Si nu le mai este frica sau rusine.

Cat am fost Prim Ministru s-au facut cele mai multe investitii private in Romania – iar imvestitorii romani au fost sprijiniti sa aiba conditii macar egale cu cei straini. Poate de asta ‘a trebuit sa moara oameni’ – ca sa vina Guvernul ‘Ciolos’?”

* Ati auzit de Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate (ANANP)? Partea buna este ca ea a fost infiintata in 2018 de catre guvernul PSD-ALDE al Vioricai Dancila ca sa nu se mai ocupe ONG-urile de studiile de mediu necesare proiectelor de infrastructura ale statului. Partea proasta este ca ANANP continua practica organizatiilor non-guvernamentale de a pune conditii elucubrante. Nu o spunem noi, ci Bogdan Nicolae Badea, directorul Hidroelectrica. Prezent in Parlament miercuri, 10 noiembrie 2021, Badea s-a plans de faptul ca hidrocentrala Bumbesti-Livezeni este aproape gata, dar ca ANANP le-a impus conditii aberante. De exemplu, sa protejeze un arin care se gaseste in toata Europa si un rac pe care nu l-a gasit nimeni.

Ia sa vedem ce a declarat Badea, citat de Agerpres:

La Bumbesti am reluat toate procedurile in conformitate cu legislatia actuala. Ne aflam intr-o faza extrem de avansata. Am depus documentatia de mai bine de doua luni si jumatate pentru a intra in ultimele etape de evaluarea pentru obtinerea acordului de mediu. Deocamdata, nu am primit niciun feedback de la autoritati.

In cazul de fata, avem o serie de sarcini date de autoritatile de mediu in ceea ce priveste masurile pe care trebuie sa le implementam pentru a fi in concordanta cu ceea ce ne cer cei de la Ariile Protejate. Avem de protejat un arin care se gaseste in toata Europa. Avem de protejat acest peste care, tot din informatii publice, nu reprezinta si nu are niciun fel de importanta economica, si avem de protejat un rac care nu a fost niciodata gasit, dar ar fi conditii sa traiasca acolo. In astfel de situatii derizorii ne gasim noi cu masurile pe care ar trebui sa le implementam. Mai mult decat atat, avem obligatia ca, timp de zece ani, sa cautam acel rac. Inca nu l-a gasit nimeni…

La Rastolita, din 2017 de cand am obtinut Hotararea de Guvern de expropriere pe acel obiectiv de investitii, am facut toate demersurile, doar ca similar cu situatia de la Bumbesti autoritatile ne cer din proprie initiativa revizuirea acordului de mediu, desi noi avem autorizatia de construire”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole