CIOLACU JOACA CU MANDATUL PE MASA – Premierul a anuntat planul pentru a trece in Parlament reformele fiscale: “Miliarde de euro ajung in buzunarele unor smecheri sau sunt risipite cu institutii care se calca pe picioare”

454

sursa foto: digi 24

Premierul Ciolacu a anuntat joi, 24 august 2023, ca Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe pachetul legislativ privind reformele fiscale. Acestea cere oprirea “debandadei” bugetare, un sistem fiscal echitabil pentru toata lumea, si o lupta reala cu evaziunea.

Seful Executivului acuza ca risipa bugetara, evaziunea si ocolirea taxelor sunt frana care tin pe loc dezvoltarea Romaniei:

“Din punctul meu de vedere, nu mai putem continua asa. Miliarde de euro ajung in buzunarele unor smecheri sau sunt risipite cu institutii care se calca pe picioare, in loc sa fie folosite pentru drumuri, spitale si scoli”.
Ciolacu spune ca trebuie sa separam apele, iar romanii sa vada cine vrea cu adevarat sa faca reforme, si cine se opune si lupta pentru privilegii si pentru marile averi.

Iata anuntul facut de premier:

Asa cum am promis de la inceput, acest guvern este Guvernul Romaniei si, in aceasta logica, vom pune Romania pe primul loc. Avem nevoie de o Romanie decenta si echitabila pentru toti. Pentru asta trebuie sa oprim debandada bugetara, trebuie sa facem un sistem fiscal echitabil pentru toata lumea si trebuie sa luptam in mod real cu evaziunea.
Risipa bugetara, evaziunea si ocolirea taxelor sunt frana care tin pe loc dezvoltarea Romaniei. Din punctul meu de vedere, nu mai putem continua asa. Miliarde de euro ajung in buzunarele unor smecheri sau sunt risipite cu institutii care se calca pe picioare, in loc sa fie folosite pentru drumuri, spitale si scoli. Discutiile din ultimele saptamani au aratat clar ca avem nevoie de reforme profunde. Am vazut, la fel ca si dumneavoastra, vociferari, chiar si atacuri din partea unor ipocriti, care au uitat ce obligatii au pus cu mana lor in PNRR si acum vin si le critica.

Stop risipei!

Vreau sa va spun foarte clar ca nu voi ceda in milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge pana la capat cu echipa guvernamentala pentru a taia risipa si pentru ca toti sa plateasca ceea ce se cuvine in aceasta tara. Reforma statului trebuie sa fie profunda si ireversibila, la fel cum nu mai poate fi o regula pentru cei bogati si companiile privilegiate si alta pentru oamenii obisnuiti care muncesc. Nu mai putem continua asa.
Si da, daca-mi permiteti, as vrea sa iau putin de la noi, cei cu putere de munca, si de la cei care fac foarte multi bani, pentru a da si pensionarilor care au muncit o viata si celor aflati in nevoi. Cred ca acesta este modul corect in care un stat trebuie sa se comporte in fata cetatenilor sai.

Asumarea raspunderii Guvernului

De aceea, vreau sa anunt ca Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe pachetul legislativ care vizeaza reforma aparatului de stat, masurile de echilibrare fiscala si cele pentru combaterea evaziunii. Imi voi pune mandatul pe masa in Parlament, pentru reforme si dreptate sociala. Trebuie sa separam apele si romanii sa vada cine vrea cu adevarat sa faca reforme si sa duca aceasta tara inainte si cine se opune si lupta pentru privilegii si pentru marile averi. Eu cred ca aceasta este calea si va anunt ca voi merge inainte, cu toata fermitatea.

Impozit de 1% pentru marile companii

Fostul premier Victor Ponta, numit recent consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, a gasit solutia pentru a acoperi gaura bugetara. Potrivit acestuia, pentru situatia de criza prin care trece Romania, solutia este impozitarea cu 1% pentru cifra de afaceri pentru companiile mari.
Ponta a vorbit la digi 24 despre reteta pe care a folosit-o pe vremea cand era premier pentru a mari incasarile la buget: „reduci TVA, sa reduci impozitul pe dividende, sa reduci contributiile sociale, dar in acelasi timp sa intaresti ANAF-ul ca sa combati evaziunea fiscala, asta e reteta de succes”. Ex-premierul a precizat ca atunci cand a redus TVA, s-au incasat mai multi bani.

 

Ultimele articole