CIFRELE PRIVIND INFLATIA IN SUA DECLANSEAZA „SCENARIUL ROSU” PE PIATA CRIPTO – Bitcoin si Ether s-au depreciat cu peste 5%, respectiv 6%, la cateva minute dupa raportul Biroului american de Statistica a Muncii

1102

Pretul Bitcoin s-a depreciat cu 1000 dolari in doar 3 minute, dupa ce Biroul de Statistica a Muncii din SUA a actualizat cifrele pentru indicele preturilor de consum (IPC) pentru luna august, iar trendul inflationist se mentine peste asteptari, relateaza cointelegraph.com. Astfel, inflatia in Statele Unite „s-a blocat” la 8,3%, ceea ce este cu 0,2% mai mare decat asteptau expertii. Raportul a declansat „scenariul rosu” pentru intreaga piata cripto, iar activele digitale majore au scazut abrupt, in mai putin de o ora de la publicarea acestuia.

Gilda Popa

Cea mai puternica criptomoneda, dupa capitalizarea de piata, a scazut cu peste 5% in mai putin de o ora de la publicarea cifrelor privind inflatia in SUA. La momentul redactarii acestui articol, Bitcoin se tranzactiona la circa 21.400 dolari, in scadere abrupta cu 5,30% dolari in mai putin de o ora, iar Ether, moneda nativa a retelei Ethereum, se tranzactioneaza cu aproximativ 1600 dolari, in scadere cu aproape 7% in circa 60 de minute.

Cresterea peste asteptari a inflatiei declanseaza volatilitate pe piete

Datele de la Cointelegraph Markets Pro si TradingView au aratat ca in prezent cursul BTC/USD a scazut rapid cu peste 1.000 dolari, dupa ce inflatia indicelui preturilor de consum (IPC) pentru luna august 2022 a ajuns la 8,3% fata de anul trecut.

Reactia pietei vine dupa ce cifrele au sugerat ca inflatia nu incetineste in ritmul asteptat de autoritatile americane si de analisti.

S-a declansat multa volatilitate (n.r. pe piata) in jurul acestor evenimente si o multime de (n.r. stiri false). Amintiti-va acest lucru si evitati tranzactionarea excesiva. In acest moment, (n.r. pe piata cripto) pare sa aiba loc o anumita consolidare”, a declarat Michaël van de Poppe, fondatorul si CEO-ul firmei de tranzactionare Eight pentru cointelegraph.com

U.S. Dollar Index, acel indice care in mod traditional declanseaza volatilitate pentru piata cripto, a inregistrat o revenire rapida in urma stirilor privind inflatia in SUA, trecand de 109 pentru prima data dupa 9 septembrie. Analistii citati de CoinTelegraph amintesc si faptul ca cifrele indicelui preturilor de consum al SUA pentru luna august 2022 sunt pesimiste si, ca intotdeauna, acest lucru a provocat o volatilitate majora pe pietele criptomonedelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole