CERTIFICATUL VERDE – Florin Citu merge mai departe. Locurile in care nu vor avea acces multi romani

881

Premierul demis Florin Citu, in prezent interimar, nu renunta la introducerea certificatului verde si anunta ca PNL va sustine in Parlament modificarile legislative pentru introducerea acestuia. Potrivit lui Citu, exceptie de la obligativitatea certificatului verde vor face activitatile economice esentiale.


Acest lucru inseamna ca cei care nu s-au vaccinat anti-Covid, nu prezinta un test negativ sau nu au trecut prin boala vor avea interzis in mai multe locuri, daca masura va fi votata de Parlament.
Introducerea certificatului verde va avea efecte negative din punct de vedere economic, si asta pentru ca in urma conditionarii accesului oamenilor in anumite locuri, veniturile operatorilor economici vor scadea drastic.

Iata declaratiile facute de Florin Citu:

„O decizie a BEx este ceea de a sustine in Parlament demersurile pentru introducerea certificatului verde pentru activitatile economice, in afara de cele esentiale. Vine sezonul de iarna. Toata lumea vrea sa stie cum va functiona economia. Stiu ca este un subiect nepopular. Imi asum acest risc politic, dar este solutia de a mentine economia deschisa si de a nu introduce un alt lockdown.
De obicei, atunci cand incep discutiile despre carantinare ar trebui sa avem discutiile despre acest certificat verde. Eu vad folosirea certificatului verde ca pe o solutie de a ne mentine economia deschisa in perioada urmatoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole