CEO BINANCE, LA O TERASA IN HERASTRAU – Miliardarul s-a fotografiat cu un fan dupa intalnirea cu oficialii de la Bucuresti: „Am vazut aceasta masina pe Twitter acum cativa ani”

1415

sursa foto: twitter CZ Binance

CEO Binance, Changpeng Zhao, a postat pe pagina sa de Twitter o fotografie cu un fan din Romania pe care il numeste „Binance Angel”, mentionand ca a vazut acum cativa ani pe pagina de socializare autoturismul cu sigla companiei pe care o conduce, iar acum il intalneste „in sfarsit” pe proprietar. Miliardarul a participat, luni, 19 august, la Bucuresti, la o intalnire cu Sebastian Burduja, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, si cu alti oficiali guvernamentali, iar discutiile au vizat reglementarea cripto si dezvoltarea industriei blockchain in Romania.

Gilda Popa

Fondatorul Binance, Changpeng Zhao (CZ), se numara printre cei mai bogati oameni din lume. In varsta de 45 de ani, acesta conduce in prezent cea mai mare bursa de criptomonede la nivel global, cu peste 29 milioane de traderi activi si volume zilnice de tranzactionare de zeci de miliarde dolari, potrivit raportului Binance pentru trimestrul 2 al anului 2022. Averea personala a sefului Binance era estimata, la nivelul lunii iunie 2022 la 18,5 miliarde dolari, potrivit Bloomberg, care precizeaza ca este”„cel mai bogat om din domeniul crypto”.

Insa la inceputul anului, inainte de prabusirea pietei cripto de la maximele istorice inregistrate in noiembrie 2021, averea lui Changpeng Zhao era evaluata la 96 miliarde dolari, noteaza si Business Insider. Insa acestea sunt doar estimari, dat fiind ca averea sa nu poate fi calculata similar cu cea a miliardarilor clasici, avand in vedere ca nu detine bani FIAT si nici proprietati sau alte bunuri de lux.

Vizita sa la Bucuresti si intalnirea cu oficialii guvernamentali din Romania a avut un caracter cvasi-informal, iar fotografia in care Changpeng Zhao apare alaturi de ministrul Sebastian Burduja a fost postata doar pe pagina de Twitter a miliardarului, alaturi un simbol cu steagul Romaniei.

sursa foto: Twitter CZ Binance

Cel mai bogat om din industria cripto s-a fotografiat cu un fan la o terasa din Herastrau

Ulterior, cel mai bogat om din industria cripto s-a fotografiat intr-un cadru informal, la o terasa din Herastrau, alaturi de un fan pe care l-a remarcat acum cativa ani pe reteaua de socializare, dupa ce acesta a postat o imagine cu un autoturism cu sigla Binance..

Am vazut aceasta masina pe Twitter acum cativa ani, l-am intalnit in sfarsit pe proprietar, un #Binance Angel”, a scris Changpeng Zhao, CEO-ul Binance pe pagina sa de Twitter.
sursa foto: Twitter CZ Binance

Scopul vizitei in Romania: Discutii cu oficialii de la Bucuresti privind reglementarea sectorului cripto

Intalnirea cu oficialii romani a avut loc intr-un cadru restrans, iar discutiile s-au axat pe necesitatea reglementarii sectorului cripto, dezvoltarea industriei blockchain, digitalizarea si educatia financiara.

Pasul urmator este ca Romania sa aiba reglementari clare in domeniu, incadrandu-se in normele europene si globale. Chiar daca este la inceput, adoptia criptomonedelor incepe sa prinda avant in ceea ce priveste numarul de utilizatori si produse. Asadar, procesele propriu-zise de adoptie nu pot fi ignorate si trebuie reglementate legal”, a declarat seful Binance potrivit zf.ro.

Nascut in 1977, Changpeng Zhao a plecat la varsta de 12 ani din China si s-a stabilit cu familia in Canada, avand nationalitate canadiana, dupa ce tatal sau a fost exilat de guvernul chinez.

Dupa absolvirea facultatii, Zhao a facut un stagiu la Tokyo, lucrand pentru un subcontractant al Bursei de Valori din Tokyo, unde a dezvoltat un software pentru compararea ordinelor de tranzactionare. Apoi a lucrat cu norma intreaga timp de patru ani la Bloomberg Tradebook, unde a fost dezvoltator de software de tranzactionare a contractelor futures.

Incepand cu 2013, a lucrat pentru diverse proiecte de criptomonede, cum ar fi Blockchain.info, si a fost, pentru o scurta perioada de timp, director de tehnologie al OKCoin. In 2014, spune el intr-un interviu pentru Forbes, si-a vandut apartamentul din Shanghai pentru aproximativ 1 milion de dolari pentru a cumpara Bitcoin.

Dupa ce a lansat Binance in iulie 2017, a reusit sa stranga 15 milioane de dolari in cadrul unei oferte initiale de monede, iar tranzactionarea a inceput pe bursa unsprezece zile mai tarziu. In mai putin de opt luni, Zhao a transformat Binance in cea mai mare bursa de criptomonede din lume, in functie de volumul de tranzactionare (incepand cu aprilie 2018). Zhao a lansat, de asemenea, Binance Coin in 2017, care este un token de utilitate care ofera proprietarilor sai diverse beneficii, cum ar fi reduceri la taxele de tranzactionare. In aprilie 2019, Binance a lansat Binance Smart Chain, care are functionalitate de contract inteligent si este un concurent al Ethereum.In prezent, Binance este cea mai mare platforma de tranzactionare din lume, cu un volum de trading de circa 17 miliarde dolari zilnic.

1 comentariu la “CEO BINANCE, LA O TERASA IN HERASTRAU – Miliardarul s-a fotografiat cu un fan dupa intalnirea cu oficialii de la Bucuresti: „Am vazut aceasta masina pe Twitter acum cativa ani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole