CE IMPACT ARE „DRIVE-TESTUL BITCOIN” LANSAT DE SUA PE BURSA– Autoritatile americane stau cu ochii pe bursa ca pe o bomba cu ceas dupa lansarea primului fond cripto pe NYSE

731

Primul fond cripto a debutat in forta pe bursa din New York, antrenand tranzactii record de peste 1 miliard de dolari in mai putin de 24 de ore. Se asteapta turbulente in piata. Bitcoin a atins marti, 19 octombrie, un varf de 64.490 dolari, la mai puțin de 400 de dolari distanta de maximul sau istoric de 64.895 de dolari din aprilie. Datele citate de Cointelegraph arata ca in raport cu alte valute, cum ar fi euro, criptomoneda si-a depasit deja recordul din primavara.

Noul raliu vine pe fondul lansarii primului fond american „cripto” tranzactionat la bursa din New York (NYSE), ETF-ul ProShares (BITO).

ETF-ul ProShares Bitcoin Strategy a debutat impresionant marti, 19 octombrie, pe bursa americana, inregistrand un volum de tranzactionare de 1 miliard de dolari inca din prima zi. Peste 24 de milioane de actiuni au fost vandute in primele 24 de ore, fiind al doilea cel mai puternic debut pe bursa americana al tuturor timpurilor, dupa fondul BlackRock.

Potrivit datelor Bloomberg, BITO a urcat cu aproximativ 4,9% pana la 41,94 dolari in ziua respectiva. Optiunile pentru BITO vor incepe sa se tranzactioneze pe bursele NYSE Arca Options si NYSE American Options pe 20 octombrie, a adaugat raportul citat de cryptopotato.com.

Foarte asteptatul fond futures Bitcoin a fost in cele din urma aprobat de catre Comisia pentru valori mobiliare din SUA la sfarsitul saptamanii trecute si a inceput sa se tranzactioneze pe bursa din New York pe 19 octombrie cu un pret de deschidere de 40,88 USD. Urmeaza listarea ETF Valkyrie Bitcoin Strategy, sub acronimul BTFD in aceasta saptamana, ceea ce ar putea creste impulsul pietei cripto.

Analistii se asteapta la o perioada de volatilitate a pretului Bitcoin

Analistii se asteptau la o volatilitate majora in acest context, dar preturile Bitcoin s-au apropiat de maximul lor istoric in timpul sesiunii de tranzactionare din Asia miercuri dimineata. La momentul redactarii articolului , BTC se tranzactiona la aproximativ 63.865 de dolari.

Avand in vedere sumele imense care s-au tranzactionat, investitorii cu amanuntul trebuie sa participe deja la BTC, in mod clar ETF-urile din SUA satisfac totusi un fel de cerere latenta, chiar daca momentan de nisa.”, spune Stephane Ouellette, director executiv si cofondator al platformei de piata de capital FRNT Financial Inc, potrivit cryptopotato.com.

Vorbind la Bloomberg TV, un strateg global de investitii la ProShares, Simeon Hyman, a declarat ca noul produs de investitii lansat ofera o modalitate convenabila de a investi in BTC prin intermediul conturilor clasice de brokeraj.

Acest tip de fonduri va permite multor oameni care asteptau o modalitate usoara de a investi in criptomoneda si o modalitate sustenabila de detine active cripto in portofoliile lor”, spune Hyman.

Insa, cu toate acestea, marele test cripto lansat de SUA pe bursa, dupa ce Comisia americana pentru valori mobiliare si bursiere (SEC) a permis lansarea primului ETF Bitcoin pe NYSE, este inca in derulare si poate oferi suprize in piata.

Datele Bybt arata ca valoarea cumulata in dolari a contractelor de optiuni bitcoin deschise la bursele majore a crescut marti la 14 miliarde dolari, atingand cea mai mare valoare din aprilie. Suma cumulata a fost la o distanta minora de varful de 14,68 miliarde de dolari atins pe 24 martie, scrie www.coindesk.com.

Optiunile sunt contracte derivate care ofera cumparatorului dreptul, dar nu obligatia de a cumpara sau vinde activul suport (in acest caz cripto) la un pret prestabilit, la o data specifica sau inainte de aceasta data. O optiune de apel ofera dreptul de a cumpara, iar optiunea de vanzare ofera dreptul de a vinde. Acest tip de tranzactii semnifica o participare sporita a investitorilor sofisticati si maturitatea pietei cripto.

In traducere, acest lucru inseamna ca Bitcoin ar avea potentialul de a sustine acum un nou maxim istoric.

Cert este ca, desi in raportul BTC/ dolar Bitcoin a fost aproape, dar nu a atins acest maxim, in mai multe valute, inclusiv in yenul japonez, dolarul australian si euro, noile maxime istorice au fost deja bifate miercuri, potrivit cointelegraph.com.

Cel mai rau scenariu ar putea implica o scurta „crestere” descendenta pana la 58.000 de dolari, dar aceasta ar fi urmata de cer senin pentru „urmatoarele saptamani / luni”, scrie traderul Crypto Ed pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole