CASELE LUI IOHANNIS – Bani frumosi din chirii. Doar 1275 lei din carti (Document)

1104
Casele lui Iohannis

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis are viitorul asigurat din punct de vedere financiar. Posesor a sase case, ultima dobandita in urma mostenirii primite de sotia sa, Carmen, in vara acestui an, seful statului a facut bani frumosi din chirii. Casele lui Iohannis pot fi insa si vandute pe o suma deloc de neglijat.

Potrivit declaratiei de avere depuse in 11 iunie 2020, Klaus Iohannis si sotia sa detin sase imobile: trei apartamente si trei case de locuit.

Iar seful statului a incasat anul trecut din chirii suma de 35.743 de lei.

Iohannis nu exceleaza insa la veniturile obtinute in urma cartilor pe care le-a scris. Astfel, in 2019, lui Klaus Iohannis i-au intrat in cont doar 1.275 lei, suma reprezentand drepturi de proprietate intelectuala.

Presedintele are in cont, la banca, 208.000 lei.

Salariu de presedinte

Altfel, seful statului a incasat anul trecut 179.735 de lei, suma reprezentand venituri salariale. Carmen, sotia acestuia, a fost renumerata in 2019 cu 43.450 de lei pentru activitatea de profesor la Colegiul „Gheorghe Lazar” din Sibiu.

Iohannis a pierdut o casa

In 2017, Curtea de Apel Pitesti l-a lasat definitiv pe presedintele Klaus Iohannis cu cinci case, din cele sase pe care le avea atunci cand a ajuns presedintele Romaniei.

Completul nr. C3R de la Sectia I civila a Curtii de Apel Pitesti format din judecatorii Mircea Stan, Corina Postelnicescu si Raluca Trandafir a decis in februarie 2017 respingerea definitiva a contestiei in anulare formulate de Klaus Iohannis si de sotia acestuia Carmen Iohannis impotriva deciziei Curtii de Apel Brasov prin care s-a decis anularea contractului de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu.

Curtea de Apel Pitesti a decis totodata ca familia Iohannis sa plateasca si cheltuielile de judecata in cuantum total de 1.700 lei (click aici pentru a citi).

Intre timp, asa cum spuneam la inceputul articolului, familia Iohannis a revenit la sase case.

* Consultati aici declaratia de avere a lui Klaus Iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole