CASE LA 1 EURO PENTRU ROMANII CARE SE INTORC IN TARA – Iata depre ce este vorba

777

foto: b1.ro

Reprezentantii AUR propun ca romanii care se intorc in tara sa primeasca case pentru 1 euro.
Deputatul Dan Tanasa a precizat ca este vorba de case abandonate care ar trebui sa revina in posesia primariilor pentru ca acestea sa fie puse la dispozitia celor care doresc sa se reintoarca in locurile de bastina. Tanasa a declarat la antena 3 ca aceasta idee este implementata in Italia, in Spania, unde in zonele parasite ti se ofera casa si loc de munca pentru a repopula anumite zone care sunt depopulate.

Iata declaratiile facute de Dan Tanasa:

”Casele acestea sunt, in acest moment, peste tot in Romania. Sunt case abandonate, parasite, si care ar trebui sa revina, sa facilitam legislativ intrarea lor in posesia primariilor pentru ca acestea sa fie puse la dispozitia celor care doresc sa se reintoarca in locurile de bastina. Propunerea noastra vine in sprijinul comunitatilor de romani din afara granitelor, din Diaspora. 
Am dovedit ca ne preocupa realmente aceasta situatie si aceasta idee este implementata in Italia, in Spania, unde in zonele parasite ti se ofera casa si loc de munca pentru a repopula anumite zone care sunt depopulate. 
Romania se confrunta cu o criza demografica extrem de pronuntata, iar acest subiect nu este in niciun fel tratat de catre actuala coalitie sau de restul partidelor care s-au perindat la putere.

Terenuri pentru tineri


Trebuie, in primul rand, sa facilitam acordarea de terenuri pentru tineri, sa isi construiasca case si trebuie sa facilitam acest proces in care casele abandonate din toate zonele din Romania sa intre mai usor in posesia primariilor, care la randul lor sa le puna la dispozitia celor care doresc sa isi construiasca o casa sau sa o consolideze. 
Si in mod evident nu putem construi Romania pe care ne-o dorim decat impreuna. Si schimbarea incepe cu fiecare dintre noi. Este primul pas. In loc ca in fiecare an sa crestem numarul de permise acordate muncitorilor din Vietnam, din Pakistan, din Indonezia, Romania trebuie sa gaseasca solutii urgente pentru ca cei 4 milioane de romani care muncesc in Occident  sa revina in tara lor natala unde au bunicii ingropati. AUR vine cu solutii concrete”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole