Grid star
criptomonede

CANADA VREA SA BLOCHEZE DONATIILE CRIPTO PENTRU "CONVOIUL LIBERTATII” - Tranzactiile cu criptomonede, aspru reglementate prin legislatia antiterorista

Canada inaspreste legislatia antiterorista pentru a bloca donatiile cripto pentru miscari antisistem precum "Convoiul libertatii”, care a paralizat vreme de zile in sir traficul in cele mai mari orase canadiene. Protestul initiat de soferii de camion revoltati a luat o amploare care i-a speriat pe guvernanti. In noua formulare, legea permite autoritatilor sa inghete conturile persoanelor care intra in vizorul autoritatilor si sa le sechestreze bunurile.

Viceprim-ministrul Canadei, Chrystia Freeland, a anuntat luni, 14 februarie, noul regulament, ca parte a Legii privind situatiile de urgenta.

"Largim domeniul de aplicare al normelor Canadei privind spalarea banilor si finantarea terorismului. Noul regulament va include platformele de crowdfunding si furnizorii de servicii de plata pe care folosesc aceste platforme. Modificarile anuntate acopera toate formele de tranzactii, inclusiv active digitale, cum ar fi criptomonede”, a comentat Chrystia Freeland, potrivit cryptopotato.com.

Mai mult, noua legislatie va cere platformelor de crowdfunding si furnizorilor de plati sa se inregistreze la organismul de reglementare financiar al natiunii, Fintrac. De asemenea, ei vor trebui sa raporteze "tranzactiile mari si suspecte” institutiilor de reglementare.

Protestul "Convoiul libertatii”, finantat inclusiv cu criptomonede

Miscarea "Convoiul libertatii” este un raspuns la protestele in desfasurare in Canada impotriva restrictiilor extrem de severe luate de statul canadian pe durata pandemiei COVID-19. Pornind de la un protest al soferilor de camion impotriva obligativitatii vaccinari sau a prezentarii unui test PCR la fiecare traversare a granitei canadiene,„Convoiul libertatii” s-a transformat intr-o revolta de mari proportii impotriva guvernului.

Protestatarii au ales sa blocheze drumurile si orasele mari ale Canadei, declansand o miscare pe care guvernul o numeste ilegala. Ca raspuns, prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a invocat Legea privind situatiile de urgenta. Acesta permite suspendarea temporara a dreptului la libera circulatie si intrunire a cetatenilor.

Protestatarii au strans 7,5 milioane de dolari donatii, o parte in Bitcoin

Legea permite, de asemenea, autoritatilor sa inghete conturile persoanelor care intra in vizorul autoritatilor si sa le sechestreze bunurile. Anterior, guvernantii canadieni au luat masuri pentru a suspenda intrarile de fonduri catre organizatori, inclusiv multe donatii de la sustinatori.

Platforma GoFundMe a returnat, saptamana trecuta, sumele colectate pentru "Convoiul libertatii”, inainte de a sista strangerea de fonduri. De atunci, actiunile de strangere de fonduri s-au mutat pe alte platforme de crowdfunding, precum si pe platformele cripto.

Multi sustinatori ai criptomonedelor au spus ca actiunile GoFundMe si ale guvernului canadian arata de ce activele digitale sunt esentiale. Serviciile centralizate sunt mult mai usor de controlat de catre autoritati, lucru care incurajeaza excesul de autoritate din partea institutiilor de forta, au sustinut criptoentuziastii.

Seful de stat care critica raspunsul dur al autoritatilor canadiene la proteste

Guvernul canadian a fost criticat pentru raspunsul sau extrem de dur la protestele din tara si din strainatate. Cel mai recent, presedintele El Salvador Najib Bukele a "certat” autoritatile canadiene, sustinand ca acestea nu au credibilitate atunci cand vine vorba de democratie si libertate

Anterior, CEO-ul Tesla, Elon Musk, i-a laudat pe protestatari, scriind pe Twitter ca soferii de camion dau dovada de curaj.

"Daca ii sperii suficient de mult pe oameni, ei vor cere eliminarea libertatii. Aceasta este calea catre tiranie” , a scris Musk pe Twitter.

Comandantul politiei din Ottawa, Peter Sloly, a demisionat marti, 15 februarie, potrivit theglobeandmail.com in cea de-a 19-a zi de ocupare a centrului capitalei federale de catre manifestantii „Convoiului libertatii”.

"Seful politiei din Ottawa Peter Sloly a demisionat'', a anuntat consilierul municipal din Ottawa, Riley Brockington.

Peter Sloly a fost foarte criticat pentru gestionarea protestelor si in special pentru ca a permis stationarea camioanelor in centrul orasului, in fata parlamentului si sub ferestrele biroului premierului canadian Justin Trudeau.

Canada a anuntat, de asemenea, relaxarea restrictiilor sanitare la granite si, in special, eliminarea cerintei unui test PCR la intrarea in tara. Totodata a fost ridicata recomandarea de a evita calatoriile in strainatate.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani