CALCULUL PENSIILOR – Cum va stabili statul daca romanii vor incasa mai multi bani

906
a scazut roboru

foto: digi24

Noua formula de calcul al pensiilor va fi stabilita abia dupa ce toate dosarele vor fi reanalizate, iar in acest fel ministerul Muncii va decide daca pensionarilor li se cuvin mai multi bani.
Pentru acest lucru este insa nevoie de un soft care sa centralizeze datele. Secretarul de stat Catalin Boboc a explicat pentru Realitatea Plus cum se va crea noua formula de calcul.

Recalcularea

Potrivit acestuia, in momentul in care vom discuta despre o noua lege, care va contine o noua formula, vor trebui sa existe niste date intr-o baza electronica: stagii de cotizare, vechime, nivel de venituri:
“Practic, astazi incercam sa culegem toate datele necesare din dosarul de pensie al oamenilor care sa ne faciliteze, printr-un simplu click – dupa ce ai un soft si o formula – recalcularea foarte simplu, de cinci ori pe zi daca e nevoie, a milioane de dosare de pensii.
Lucrurile se fac asa: analizezi dosarele, gandesti o formula care sa includa tot ce a contribuit omul in decursul activitatii profesionale. Atunci vom sti exact din toate dosarele ce contributii am avut, ce nivel de venituri au avut oamenii, ce stagii de cotizare”.

2 comentarii la “CALCULUL PENSIILOR – Cum va stabili statul daca romanii vor incasa mai multi bani

  1. Credeti ca gloata de ticalosi din actuala coalitie gestionat de Ciuma galbena PNL prin Turcana ce suge indicatii de la puscariasul Florin Catu va majora pensiile? Garantat ca se vor micsora pentru a sustine pensiile speciale si venituri nemeritate pentru politicieni toti corupti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole