BUY CRYPTO ESTE IN TREND PE GOOGLE – Top 10 banci care accepta plati in valute virtuale

4368
Interesul investitorilor de retail pentru criptomonede este in crestere, arata o cercetare publicata recent de compania Arcane Research, care a analizat datele Google Trends potrivit carora termenul ”buy crypto” este din ce in ce mai cautat.

Interesul investitorilor de retail pentru criptomonede este in crestere, arata o cercetare publicata recent de compania Arcane Research, care a analizat datele Google Trends potrivit carora termenul ”buy crypto” este din ce in ce mai cautat. Tehnic vorbind, informatia este vitala pentru jucatorii din piata criptomonedelor: in perioada bulei de la sfarsitul lui 2017, forta care a dus la cresterea masiva a preturilor valutelor digitale a fost data de volumul de tranzactii initiate de investitorii de retail. La un moment dat, starea de asteptare semnalata de Google se poate transforma intr-un boom pe piata monedelor virtuale.

In acest context, in momentul in care ne-am propus sa ne facem un portofoliu de criptomonede, cautam informatii despre ce, cum si de unde cumparam. In pofida faptului ca tot mai multe banci accepta criptomonede, sistemul financiar clasic este reticent la risc. Sunt banci care au limitat tranzactiile pentru cumpararea de valute virtuale, argumentand ca riscurile de volatilitate sunt prea mari. Dar care sunt bancile care accepta sa lucreze cu criptomonede?

„Cautarile Google pentru „buy crypto” se afla acum la cel mai inalt nivel din ianuarie 2018, cand piata cripto a atins valorile maxime. Acesta este cu siguranta un semn ca noi investitori sunt curiosi cu privire la spatiul criptomonedelor, dar suntem inca departe de euforia de retail care a fost vazuta in ianuarie 2019”, se arata in analiza Arcane Research, citata de https://cryptoslate.com/google-trends-data-shows-retail-investors-may-soon-flood-into-the-crypto-market/

Insa multe banci au limitat „entuziasmul” acestei piete expansive. „Volatilitatea inerenta a criptomonedelor determina bancile sa fie foarte reticente sa lucreze cu aceste monede. Bancile exista pentru a face bani. Ele nu vor sa-si piarda valoarea tuturor investitiilor peste noapte pur si simplu pentru ca o mica fluctuatie e cursului criptomonedelor le-a „evaporat” banii. Da, exista un pic mai multa stabilitate a bitcoin in zilele noastre si s-ar putea sa descoperiti ca exista banci care sunt dispuse sa lucreze cu bitcoin, dar nu cu alte criptomonede. Insa chiar si atunci este probabil sa apara o seria de reticente”, arata o analiza publicata de https://www.worldbank.org.ro/articles-second

De ce sunt banci care nu accepta bitcoin?

Ar trebui spus ca multe banci considera bitcoin si altcoins (alte criptomonede) ca fiind perturbatoare ale industriei, din cauza volatilitatii, care a provocat bancile sa impuna noi reglementari pentru bitcoin. Trebuie sa intelegem ca aceasta volatilitate face ca achizitionarea bitcoin prin card de credit sa fie atat de riscanta pentru institutiile financiare, deoarece este posibil ca aceste achizitii cu carduri de credit sa nu aiba suficienta valoare viitoare pentru a satisface cerinta de rambursare.

Cu toate acestea, sunt banci care au acceptat provocarea de a se adapta pentru a accepta tranzactii bitcoin. Dar acest lucru vine cu un cost.

O declaratie recenta a Coinbase a dezvaluit ca „… MCC (codul categoriei comerciantului) pentru achizitiile de moneda digitala a fost modificat de o serie de retele majore de carduri de credit care permit bancilor si emitentilor de carduri sa perceapa taxe suplimentare de avans in numerar – care ar putea fi pana la 23,99% – si care nu sunt taxate sau colectate de Coinbase ”, scrie https://www.banks.com/articles/investing/cryptocurrency/banks-that-accept-bitcoin/

Acestea sunt separate de comisioanele de tranzactie ale schimbului, care sunt percepute impreuna cu aceste comisioane.

Banci care merg impotriva curentului: 30% vs 70%

In ciuda tuturor zvonurilor si stereotipurilor conform carora criptomonedele reprezinta o amenintare pentru banci, numarul bancilor „prietenoase” cu bitcoin este in crestere, permitand oamenilor sa cumpere BTC cu un cont bancar ca metoda de plata. Numarul bancilor care accepta bitcoin creste incet, dar constant. Bancile care au declarat bitcoin „non grata” reprezinta 69,2 la suta din piata americana a cardurilor de credit. Desi aceasta reprezinta un front coplesitor de opozitie, exista inca optiuni disponibile pentru cei care doresc sa utilizeze carduri de credit pentru achizitionarea altcoin.

In timp ce marile banci din SUA, Marea Britanie si Australia au semnat acorduri pentru interzicerea achizitiilor cu carduri de credit pentru altcoins, Banca Nationala a Canadei permite in continuare achizitiile bitcoin. In plus, multe dintre bancile mai mici si bancile online sprijina in mod activ achizitiile cu carduri de credit altcoin. Unii, precum Simple Bank, fac lucrurile cu un pas mai departe si permit aparitia functiilor de schimb si portofel.

Avertisment: Achizitia de bitcoin si de altcoins cu un card de credit presupune costuri suplimentare

Totusi, trebuie spus ca, chiar daca o banca va permite sa cumparati altcoins cu un card de credit, este recomandabil sa nu faceti acest lucru. Achizitiile cu carduri de credit pe valori mobiliare suporta de obicei o taxa de tranzactie, ceea ce creste efectiv pretul final al valorilor mobiliare. Acest lucru face mai dificila obtinerea unei rentabilitati favorabile a investitiilor pentru respectivele valori mobiliare. Este recomandabil ca, daca este posibil, sa se utilizeze o tranzactie cu card de debit sau un transfer bancar pentru a face achizitii altcoin, arata banks.com

Chime Bank – Statele Unite

Chime Bank are sediul in San Francisco, California. Banca nu percepe taxe lunare, taxe de sold minime si are peste 38.000 bancomate in SUA. In mod oficial, la Chime Bank achizitiile bitcoin nu sunt permise cu cardul lor de debit VISA, cu toate acestea, puteti utiliza o platforma precum Paxful si puteti utiliza sistemul lor de escrow pentru a transfera bani prietenilor direct cu numele de utilizator, numarul de telefon sau adresa de email.

Wirex – Marea Britanie

Infiintata in 2014, Wirex este o companie din Londra care permite clientilor sa deschida un cont pentru tranzactii digitale.Aplicatia Wirex poate fi accesata atat pe dispozitivele iOS, cat si pe cele Android. Wirex ofera primul cont de afaceri licentiat FCA, criptografic, securizat cu stocare „la rece” cu mai multe semnaturi. Wirex simplifica detinerea atat a criptomonedelor, cat si a dolarilor fiduciari intr-un singur cont inteligent si simplificat. Cu aplicatia Wirex, puteti cumpara, stoca si schimba monede digitale si traditionale oricand. Clientii isi pot finanta conturile folosind un card de debit sau de credit, transfer bancar sau cripto. Wirex poate fi, de asemenea, conectat la un serviciu tert, cum ar fi Curve, Revolut sau Paypal. Clientii pot face schimb de valute in orice moment.

Ally Bank – Statele Unite ale Americii

Ally bank este una dintre cele mai prietenoase banci cu Bitcoin. Ally este o banca exclusiv online, ceea ce inseamna ca nu are sedii in cladiri. Dar au suport 24/7, precum si o functie de chat online, care are timpi de asteptare foarte scurti (de obicei, 2-5 minute). Va puteti conecta cu usurinta contul bancar la Coinbase si puteti cumpara monedele dorite cu cardul dvs. de debit. De asemenea, puteti incerca sa cumparati cripto cu cardurile dvs. de credit, deoarece Ally nu a anuntat ca este impotriva acestei tranzactii, dar apoi veti ajunge sa platiti taxele.

Fidor Bank – Germania

Fidor Bank a mentionat ca va face echipa cu Kraken pentru a opera o banca altcoin complet functionala.

Change – Estonia

Change, un proiect blockchain (ICO) finantat de multi oameni, incearca sa puna la dispozitia utilizatorilor altcoin servicii bancare. Compania face acest lucru oferind un portofel pentru stocarea altcoin, oferind un card de cheltuieli altcoin si oferind o piata care sa agregeze cele mai bune oportunitati de investitii si asigurari si sa le integreze pe o singura platforma.

Worldcore – Republica Ceha

Worldcore ofera conturi multi-valuta care pot fi accesate prin carduri de debit si virtuale. Este printre cele mai importante banci din Republica Ceha, iar platforma PayAnyCard poate fi incarcata cu altcoins pentru a face cheltuielile cu moneda digitala sa fie simple.

Bankera – Marea Britanie

Bratul operational al SpectroCoin, Bankera cauta sa fie o banca complet functionala care ofera conturi de plata, cursuri de schimb valutar interbancare, carduri de debit, imprumuturi – permitand plasarea monedelor virtuale ca garantie – si procesare a platilor.

USAA – Statele Unite ale Americii

USAA permite utilizatorilor Coinbase sa isi verifice soldurile bitcoin din aplicatiile lor si sa fi investit in bursa. Aceasta marcheaza prima banca majora care investeste intr-un schimb.

Goldman Sachs – Statele Unite ale Americii

Goldman Sachs a lansat un birou de tranzactionare altcoin si ofera produse altcoin din 2018.

Revolut – Marea Britanie

Puteti primi plati in criptomonede trimise de un alt utilizator Revolut. Cu toate acestea, nu veti putea primi criptomonede trimise din afara platformei Revolut, de exemplu portofele externe. Revolut anunta ca lucreaza pentru a imbunatati acest lucru si ca spera ca acest serviciu va fi disponibil in viitor. Revolut are o oferta inchisa prin care puteti cumpara, vinde, schimba si transfera in cadrul platformei Revolut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole