BURSELE ELEVILOR – Ministerul Educatiei a pus proiectul in dezbatere publica. Iata care este valoarea minima. Decizia finala, in pixul premierului (Document)

1008

Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica Proiectul de Hotarare pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social pentru elevii din invatamantul preuniversitar de stat, cu frecventa, care se acorda in anul scolar 2021 – 2022.
Potrivit documentului, se propune suma de 100 lei pentru cuantumul minim al burselor.

In expunerea de motive se arata ca deoarece bugetele locale se aproba pe an calendaristic, iar bursele se acorda pe an scolar (care cuprinde doi ani calendaristici), pentru a asigura continuitatea acestei masuri de sprijin social, se propune ca in anul scolar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social, de care pot beneficia elevii din invatamantul preuniversitar de stat, cu frecventa, sa se mentina la valoarea de 100 lei:

“Astfel se asigura respectarea principiului echitatii, deoarece elevii vor beneficia de acelasi cuantum al bursei atat pe semestrul I (anul financiar 2021) cat si pe semestrul II (anul financiar 2022)”.

Iata ce prevede proiectul:

“In anul scolar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social, de care pot beneficia elevii din invatamantul preuniversitar de stat, cu frecventa, este de 100 lei.
Bursele se asigura din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale de care apartin unitatile de invatamant preuniversitar si din sume defalcate din taxa pe valoare adaugata, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu aceasta destinatie.
Autoritatile deliberative ale administratiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, in functie de posibilitatile financiare ale unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole