BURSELE ELEVILOR: BANII ACORDATI – Ministerul Educatiei a anuntat ce se va intampla (Document)

522
transport gratuit pentru elevi

foto: stiri.botosani.ro

Ministerul Educatiei a pus in dezbatere publica proiectul pentru aprobarea cuantumului minim al burselor lunare de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social pentru elevii din invatamantul preuniversitar cu frecventa, care se acorda in anul scolar 2022 – 2023.

Astfel, se propune ca in anul scolar 2022 – 2023, cuantumul minim al burselor lunare de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social, de care pot beneficia elevii din invatamantul preuniversitar cu frecventa, sa fie de:
-500 ron, pentru bursa de performanta;
-200 ron, pentru bursa de merit;
-150 ron, pentru bursa de studiu;
-200 ron, pentru bursa de ajutor social.

Finantarea

Potrivit proiectului, bursele se asigura din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale de care apartin unitatile de invatamant preuniversitar si din sume defalcate din taxa pe valoare adaugata, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu aceasta destinatie.
Se mai prevede ca autoritatile deliberative ale administratiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, in functie de posibilitatile financiare ale unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale.

Performanta scolara

In expunerea de motive se arata ca masurile propuse vor conduce la cresterea echitatii in invatamantul preuniversitar, dat fiind faptul ca modul in care acestea se vor acorda va fi mult mai axat pe actualele probleme socio-economice si nevoi ale elevilor proveniti din categorii defavorizate. De asemenea, este stimulata performanta scolara a elevilor in contextul in care Ministerul Educatiei are ca misiune asigurarea unui mediu educational pentru dezvoltarea armonioasa a tuturor beneficiarilor sai, prin promovarea excelentei si asigurarea accesului egal la educatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole