BUGETUL PROGRAMULUI RABLA, SUPLIMENTAT CU SUTE DE MILIOANE DE LEI – Banii primiti pentru achizitia unei masini eco

977

sursa foto: facebook ministerul Mediului

Incepand cu 21 august 2021, bugetul total al Programului Rabla Plus va fi suplimentat cu suma de 200 de milioane de lei.
De asemenea, pentru Programul Rabla Clasic, o majorare cu 200 de milioane de lei a bugetului total va fi disponibila incepand cu data de 28 august 2021.
In cadrul Programului Rabla Clasic, valoarea primei de casare este de 7.500 de lei, iar valoarea ecobonusurilor acordate pentru stimularea achizitionarii autoturismelor cat mai putin poluante, in functie de tehnologia folosita sunt de 1.500 de lei pentru autovehiculele cu emisii scazute si 3.000 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid, potrivit Administratiei Fondului de Mediu,  institutie aflata in coordonarea ministerului Mediului condus de Tanczos Barna (foto).
Ecobonusurile se pot cumula in cazul in care masina noua indeplineste ambele conditii, ajungandu-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din pretul total al autovehiculului nou.

Motociclete noi

Pentru achizitionarea de motociclete noi in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat, se acorda o prima de casare de 5.500 de lei. In cadrul Programului Rabla Plus, se acorda doua tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru masinile pur electrice si 20.000 de lei pentru masinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.
Persoanele care renunta la o masina veche, poluanta, si achizitioneaza un autovehicul electric beneficiaza atat de prima de casare acordata prin Programul Rabla Clasic, in valoare de 7.500 de lei, cat si de ecotichetul alocat in cadrul Programului Rabla Plus. Cuantumul finantarii pentru motociclete electrice este de 5.500 de lei, iar cine doreste sa achizitioneze o motocicleta electrica si preda o masina uzata, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare in valoare de 5.500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole