BUGETUL DE AUSTERITATE AL DREPTEI – Romanii ies in strada: “Se asteapta la mania cetatenilor si isi consolideaza protectia”

1896

Cartel Alfa anunta ca isi continua actiunile de protest in strada si acuza Guvernul Citu ca taie bani de la serviciile esentiale pentru populatie: sanatate si educatie, dar ca ca sunt bugete majorate la serviciile de protectie personala a demnitarilor:
“Guvernantii se asteapta se pare la mania cetatenilor si isi consolideaza protectia!”.

Sindicalistii anunta militeaza pentru un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justa, aplicarea corecta a legislatiei.
Cartel Alfa arata ca proiectul de buget elaborat de guvern arata ca ajustarea fiscala se realizeaza prin taieri de cheltuieli, si nu prin cresterea veniturilor, asa cum ar fi normal.

Vanzarea companiilor de stat profitabile

Sindicalistii critica deciziile luate de guvernul de dreapta si spun ca povara austeritatii va fi suportata exclusiv de salariati, pensionari, si se va rasfrange asupra categoriilor cele mai vulnerabile ale populatiei, cu venituri reduse.
Sindicalistii mai acuza si ca pentru a face rost de bani la buget, guvernul actual doreste sa amaneteze cu totul viitorul Romaniei, scotand la vanzare, in perioada de criza, companiile de stat cele mai profitabile si sacrificand astfel o sursa structurala de venit la bugetul de stat.

Iata comunicatul Cartel Alfa:

“CNS Cartel ALFA continua actiunile de strada!

Un buget de austeritate va prelungi criza economica si condamna cetatenii la saracie

Actiunile de protest continua, in a cincea saptamana de manifestatii de strada organizate de CNS “Cartel ALFA”. Aceste actiuni vizeaza cresterea veniturilor lucratorilor, justitie sociala si politici publice echilibrate, in interesul cetatenilor, adoptate pe baza unui dialog social real.

Actiunile confederatiei au debutat pe data de 14 ianuarie la Baia Mare, prin plecarea Caravanei Drepturilor Sociale spre Bucuresti, catre principalele institutii ale statului. In aceasta perioada au avut loc proteste in peste  20 de orase din Romania, (Baia Mare, Zalau, Targu Mures, Brasov, Ploiesti, Constanta, Piatra Neamt, Botosani, Iasi, Galati, Buzau, Sibiu, Craiova, Pitesti, Targoviste, Drobeta Turnu Severin, Arad, Timisoara, Targu Jiu), precum si la principalele institutii publice din Capitala: Administratia Prezidentiala, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si sediul partidelor de guvernare.

Militam pentru: un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justa, aplicarea corecta a legislatiei! Motivatiile actiunii sunt detaliate in scrisoarea transmisa catre partidele de guvernare.

Taieri de cheltuieli

Proiectul de buget elaborat de guvern arata ca ajustarea fiscala se realizeaza prin taieri de cheltuieli. Nu prin cresterea veniturilor, asa cum ar fi normal, desi stim ca Romania are deficiente majore la colectarea veniturilor la buget. La proportia veniturilor in PIB, de numai 31% in Romania, avem cu o diferenta (in MINUS) de 15 puncte procentuale fata de media UE, si aproape 10 puncte procentuale fata de media Europei Centrale si de Est! (sursa) 
Singura masura de crestere a fiscalitatii pe care o propune guvernul PNL-USRPLUS-UDMR nu este nici de la AVERI (din ce in ce mai mari), nici de la DIVIDENTE (impozitate ridicol de putin), nici de la introducerea unui IMPOZIT PROGRESIV (care ar taxa suplimentar veniturile mari, tot ce e peste salariul Presedintelui, de exemplu), ci de la TICHETELE SOCIALE! (adica, tot de la LUCRATORI).

Povara austeritatii va fi suportata exclusiv de lucratori, pensionari si se va rasfrange asupra categoriilor cele mai vulnerabile ale populatiei, cu venituri reduse. Guvernul taie bani de la serviciile esentiale pentru populatie: sanatate si educatie. Vedem, in schimb, majorari de bugete la Camera Deputatilor si Senat sau la serviciile de protectie personala a demnitarilor! Guvernantii se asteapta se pare la mania cetatenilor si isi consolideaza protectia!

„Guvernul doreste sa amaneteze cu totul viitorul acestei tari”

Pentru a face rost de bani la buget, guvernul actual doreste sa amaneteze cu totul viitorul acestei tari, scotand la vanzare, in perioada de criza, companiile de stat cele mai profitabile si sacrificand astfel o sursa structurala de venit la bugetul de stat.
Atragem atentia ca toate aceste masuri sunt luate sau anuntate de guvern IN LIPSA unui dialog social si a unei consultari reale cu partenerii sociali. In ciuda faptului ca suntem de o luna de zile in strada, pana in acest moment, nici Presedintele Romaniei – caruia i-am solicitat sa isi indeplineasca rolul constitutional si sa actioneze in calitate de mediator al conflictului social existent – nici membrii guvernului, nu au initiat un proces real de consultare pentru a gasi solutii pentru revendicarile lucratorilor.

Pentru toate aceste motive, incepand din aceasta saptamana, protestele se muta de la sediul ministerelor de resort, la sediul Guvernului, iar cele programate in judete, continua conform calendarului  stabilit, astfel:
Miercuri, 17.02.2021 Pichetare sediu USR-Plus Bucuresti (10.00 -12.00), iar de la

ora 12.30 protest in Piata Victoriei, la sediul Guvernului
Luni, 22.02.2021 pichetare Prefectura GALATI, de la ora 11.00 si Prefectura ARGES, de la ora 14.00
Marti, 23.02.2021 pichetare Prefectura CARAS SEVERIN, incepand cu ora 11.00

Miercuri, 24.02.2021, protest sediu Guvern, Piata Victoriei, ora 10.00 si  pichetare Prefectura VALCEA, de la ora 16.00.

La finalul perioadei de actiuni, confederatia va face o analiza a rezultatelor si va stabili un nou plan care ar putea include extinderea lor la dimensiuni de amploare, in functie si de restrictiile ce vor fi impuse de evolutia situatiei medico-sanitare”.

2 comentarii la “BUGETUL DE AUSTERITATE AL DREPTEI – Romanii ies in strada: “Se asteapta la mania cetatenilor si isi consolideaza protectia”

  1. TREZITI-VA romani, opriti genocidul tarii!!!. Ganditi-va la copiii si nepotii vostrii, daca nu ati fost in stare sa ganditi 30 de ani, timp in care ati fost manipulati, mintiti si vanduti. D-zeu cu voi, ca atata va mai ramas daca nu va treziti. Macar aparati ce a mai ramas din tara. O tara fara suveranitate, fara companii nationale, nu mai este tara, ci Colonie cu sclavi. Tacerea voastra, este succesul lor, al nazistilor. Comunismul a fost floare la ureche, pe langa ce va asteapta. Ei nu se vor opri de buna voie, VOI, milioanele aveti datoria fata de generatiile viitoare sa ii opriti. Bunicii si parintii vostrii v-au lasat o tara, lasati si VOI o tara copiilor vostrii, nu ii lasati sa hotarasca ei viitorul lor. Hotarati voi pentru copiii vostrii!!!.

  2. De ce nu reduc salariile si sporurile parlamentarilor, si sa isi vanda ei averile colosale, sa bage banii la bugertul de stat?. Vand tara, saracesc populatia, iar banii bugetului (a populatiei), intra in buzunarul acestui GuWerner infect si criminal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole