Grid star
eveniment

Bugetarii nu vor mai primi sporuri cand sunt in concediu. Marcel Ciolacu: “Concediul e concediu, ai salariu de baza pentru care lucrezi”

Premierul Marcel Ciolacu (foto) a declarat ca angajatilor care lucreaza la proiecte de atragere a fondurilor europene nu le va mai fi acordat sporul pe perioada concediului de odihna.

Seful Executivului s-a intrebat retoric daca cei care se afla in concediu si beneficiaza de sporul respectiv atrag si fonduri europene in aceasta perioada de timp. Premierul a precizat ca in sistemul public trebuie sa fie indicatori de performanta:
“Asta inseamna un stat, platesc, iti dau spor de 50%, dar vreau sa vad si cate fonduri ai atras, cate proiecte ai deblocat, si acest lucru trebuie sa-l faci lunar".

Prezentam declaratia facuta de Marcel Ciolacu:

“Se taie acel spor cand pleci in concediu. Atragi fonduri europene in concediu? Daca dumneavoastra credeti ca e o abordare incorecta, sa-mi spuneti. Concediul e concediu, ai salariu de baza pentru care lucrezi, pentru care primesti concediu si ai un spor in atragerea de fonduri europene. Va mai anunt ceva: chiar daca suntem in campanie electorala si chiar daca mi-am anuntat candidatura, in sistemul public trebuie sa fie indicatori de performanta. Asta inseamna un stat - platesc, iti dau spor de 50%, dar vreau sa vad si cate fonduri ai atras, cate proiecte ai deblocat, si acest lucru trebuie sa-l faci lunar. Noi am mers pe un spor de 50%, nu din spor pana la 50%, ca sa fie atribuit in functie de performanta. Nu este nicio austeritate, este un lucru cat se poate de normal. Nu stiu cat de legal este sau a fost pana acum sa primesti spor de atragere de fonduri europene la salariul de baza, dar tu sa fii in concediu”.

Procentul de majorare

Reamintim ca remuneratiile personalului implicat in proiecte finantate din fonduri europene se majoreaza proportional cu timpul efectiv alocat activitatilor pentru fiecare proiect, dupa cum urmeaza:
-pana la 20 ore se acorda o majorare salariala de 10%;
-intre 21-40 ore se acorda o majorare salariala de 20%;
-intre 41-60 ore se acorda o majorare salariala de 30%;
-intre 61- 80 ore se acorda o majorare salariala de 40%;
-peste 80 ore se acorda o majorare salariala de 50%.

Indemnizatiile lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene si primarilor si viceprimarilor unitatilor administrativ-teritoriale care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile si/sau fonduri externe rambursabile, precum si prin Mecanismul de redresare si rezilienta se majoreaza cu pana la 50% in functie de clasificarea UAT-urilor, numarul, tipul si valoarea proiectelor aflate in implementare pentru care unitatile administrativ-teritoriale au calitatea de beneficiar, se arata pe site-ul Ministerului Investitiilor.
Astfel, conform noilor criterii, procentul de majorare de 15% pana la 50% in cazul presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene, precum si ale primarilor si viceprimarilor unitatilor administrativ-teritoriale se va stabili in functie de numarul proiectelor si de valoarea lor cumulata. 
In cazul indemnizatiilor lunare ale primarilor si viceprimarilor de comune, valoarea cumulata a proiectelor in functie de care sunt stabilite pragurile de crestere este mai mica decat cea aplicata in cazul presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene, primarilor si viceprimarilor de municipii si orase. 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani