BUGET 2021 – Ministerul Sanatatii, fonduri reduse in pandemie

883

Ministerul de Finante condus de Alexandru Nazare (foto) a publicat proiectul bugetului de stat pentru 2021, un proiect cu surprize neplacute.
Astfel, in pandemie, ministerul Sanatatii primeste, potrivit Antena 3, 17,4 miliarde lei, cu 11% sub executia pe 2020.

Din aceasta suma, 2,3 miliarde ar urma sa se duca pe cheltuieli de personal, 4,8 miliarde le bunuri si servicii, iar 9,5 miliarde pe transferuri intre unitati ale administratiei publice.

Explicatiile lui Nazare

Ministrul de Finante Alexandru Nazare a sustinut in emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3 ca este doar aparent o scadere:

„Aparent este o scadere, pentru ca de fapt, daca ne raportam la bugetul anului 2019, e o crestere. Aici ce a scazut: subventia de echilibrare, iar subventia de echilibrare la Casa de la 9 la 6 miliarde scade in conditiile in care Casa in acest an in care ne revenim va avea o colectare a contributiilor mult mai buna. Deci, ca atare, 6 miliarde va fi subventia de echilibrare si va fi cu un miliard mai mare decat subventia de echilibrare din 2019 pe care il luam ca an de referinta pentru un an normal.
Nicio cheltuiala care este destinata bunurilor si serviciilor, a medicamentelor, a tuturor celor necesare in sanatate (nu scade – n. r.), cheltuiala pentru sanatate creste. Este la 102% fata de anul trecut. Deci, nu se umbla la cheltuiala pentru sanatate. Este strict subventia pe echilibrare si faptul ca nu mai platim atatea concedii medicale cum am platit anul trecut pentru ca nu va mai fi aceeasi situatie, iar acolo facem inca o economie in jur de 700 milioane de lei”.

*Cititi aici Proiectul de buget pentru ministerul Sanatatii

1 comentariu la “BUGET 2021 – Ministerul Sanatatii, fonduri reduse in pandemie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole