BOMBA – Se propune taierea salariilor pentru bugetari cu 20%

1805
Se propune taierea salariilor pentru bugetari cu 20%

Foto: digi24

Salariile romanilor ar putea fi reduse cu 20%. Vorbim despre categoria bugetarilor.

Se va intampla asta daca solutia propusa de economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Valentin Lazea va fi adoptata de actualul Guvern Orban sau noul guvern care se va instala in functie dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Concret, Valentin Lazea (foto) a declarat pentru publicatia profit.ro ca o solutie pentru reducerea cheltuielilor ar fi taierea salariilor cu 20%.

Saptamana de lucru de patru zile

De asemenea, economistul sef al BNR sustine ca o alta masura ce trebuie luata in calcul este reducerea saptamanii de lucru la patru zile. Pe langa aceasta, Valentin Lazea considera ca o solutie mai este si aceea ca la 7 plecari din sistemul bugetar sa se faca o singura angajare.

Chiar presupunand ca un guvern isi va propune sa inghete salariile si pensiile, tot nu este suficient, pentru ca sunt cheltuieli de natura nesalariala care trebuie sa creasca – Valentin Lazea, economist sef BNR.

Iata declaratia economistului sef al Bancii Nationale a Romaniei Valentin Lazea:


O solutie ar fi saptamana de lucru de 4 zile pentru bugetari cu o reducere de o cincime a salariului. Macar asa s-ar ajunge la un cvasi-echilibru intre salariile din sectorul bugetar si cele din mediul privat. O alta solutie ar fi o intrare in sectorul bugetar la 7 iesiri, care s-a mai aplicat in trecut

1 comentariu la “BOMBA – Se propune taierea salariilor pentru bugetari cu 20%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole