BOMBA: ORBAN A LUAT BANII PENTRU ALOCATIILE COPIILOR – Guvernul a facut alba-neagra cu fondurile pentru dublarea alocatiilor: “Da, exploziv, banii copiilor au ajuns in fondul de rezerva al primului ministru… 2,2 miliarde lei s-au risipit rapid printr-un artificiu care a ocolit prevederile legii”

3886
BOMBA: ORBAN A LUAT BANII PENTRU ALOCATIILE COPIILOR

Bomba detonata de economistul Adrian Caciu. Acesta prezinta dovada ca Guvernul Orban a avut si are bani pentru dublarea alocatiilor copiilor. Bani care insa in loc sa ajunga la copii au ajuns la premierul Ludovic Orban (foto). Mai exact, la fondul de rezerva al prim-ministrului.

Astfel, Adrian Caciu arata ca pentru dublarea alocatiilor copiilor incepand cu data de 1 septembrie 2020 erau necesare 2,3 miliarde lei. Bani care au existat si inca mai exista in buget. Totusi, dezvaluie Adrian Caciu intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de luni, 23 noiembrie 2020, Guvernul Orban in loc sa foloseasca aceasta suma pentru copii a decis sa o aloce pentru suplimentarea Fondului de Rezerva al prim-ministrului.

“In loc sa actioneze potrivit legilor fiscal-bugetare, Guvernul a dus banii din Fondul de Rezerva, prin hotarare de guvern catre administratiile locale, desi nu aparuse nici o situatia exceptionala asa cum cere legea care stabileste in ce conditii poate fi afectat Fondul de Rezerva” – Adrian Caciu.

Iata dezvaluirea economistului Adrian Caciu:

Dovada faptului ca au fost si sunt bani de dublarea alocatiilor.

Pentru dublarea alocatiilor incepand cu data de 1 septembrie 2020 erau necesare doar 2,3 miliarde lei.

Acesti bani au existat in buget si exista si la ora actuala.

Guvernul nu a considerat acest lucru o prioritate, adica veniturile copiilor care sunt obligatorii prin Constitutie, a luat banii de alocatii si i-a dat la……Fondul de rezerva al Primului Ministru.

Da, exploziv, banii copiilor au ajuns in fondul de rezerva al primului ministru.

Guvernul, prin ministrul muncii, dar si prin OUG 123/2020 au spus ca nu sunt bani la buget pentru a sustine finantarea acestei dublari a locatiilor.

Dar tot acest Guvern, prin OUG 135/2020 privind rectificarea bugetului, data in luna august , a suplimentat Fondul de Rezerva al Primului Ministru cu suma de 2,2 miliarde lei.

Iata, mai mult cu 500 milioane decat era necesar pentru finantarea, pe anul 2020, a dublarii alocatiilor.

Aceste 2,2 miliarde lei s-au risipit rapid printr-un artificiu care a ocolit prevederile legii finantelor publice, legii finantelor publice locale si a legii bugetului care prevad ca administratiile locale primesc de la guvern procent din impozitul pe venit si sume din cote defalcate din TVA pentru finantarea unor cheltuieli, inclusiv sume pentru echilibrare.

In loc sa actioneze potrivit legilor fiscal-bugetare, Guvernul a dus banii din Fondul de Rezerva, prin hotarare de guvern catre administratiile locale, desi nu aparuse nici o situatia exceptionala asa cum cere legea care stabileste in ce conditii poate fi afectat Fondul de Rezerva.

La ce au folosit banii? Asta va spune Curtea de Conturi, avand in vedere ca au fost dati in campanie electorala.

Prin rectificarea bugetara care se va aproba astazi, Guvernul in loc sa considere prioritari copiii Romaniei si sa aloce fonduri pentru dublarea alocatiilor, mai adauga 1,2 miliarde lei in Fondul de Rezerva al Primului Ministru, in plina campanie electorala.

In concluzie, banii copiilor au existat si exista.

Guvernul i-a luat si i-a pus in pixul premierului pentru a fi folositi intr-un mod discretionar.

In poze aveti captura dupa fundamentarea rectificarii din august 2020 si fundamentarea rectificarii de astazi.

Se minte cand se spune ca nu au fost bani.

Multumesc!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole